5 september 2021

En dag i Cardiff

 Hej på er, hoppas helgen har varit trevlig så här långt. Min har varit jättebra, och i dag ska det bli 24 grader så det blir nog en skön promenad i eftermiddag.

I går höll vi en liten men naggande god kräftskiva här hos oss tillsammans med våra vänner Cecilia och Björn, men mer om den i nästa inlägg. Jag mådde helt bra när jag vaknade och har spenderat morgonen med att diska och plocka undan så nu är allt på sina platser igen.😊

I torsdags gav jag mig en dag ledigt och tog tåget till Cardiff som är Wales "huvudstad". Det är en resa på mindre än två timmar så det passar bra att åka dit för en dag.

Tåget gick från Paddington station.

Med min tur fick jag naturligtvis en plats med perfekt utsikt😏

Wales har två officiella språk, engelska och kymriska, och 20,5 % av befolkningen talar kymriska som modersmål. Språket tillhör de keltiska språken och är helt olika engelska. Jag hörde ingen som pratade kymriska när jag var i Cardiff, förutom vid de offentliga meddelandena på tågstationen där de pratade både engelska och kymriska. 
När jag kom fram till Cardiff styrde jag först kosan till Cardiff Castle som låg alldeles i centrum.
Draken, det walesiska nationalsymbolen


När jag tittat klart på slottet hoppade jag på en Hop-On-Hop-Off-buss. Jag gillar dom för man får en bra överblick över en stad och använder alltid dom nuförtiden om de finns på platser jag besöker.  Tyvärr fungerade inte hörlurarna, eller snarare guidningen, så jag lärde mig inte mycket om stan, men ett av stoppen var i alla fall norska kyrkan.
Operan
Efter all kultur blev jag törstig och gick till en pub jag hittade online som sålde lokalt öl, Tiny Rebel. Deras lager var väldigt god och logotypen söt😋.  När jag är ute på resa brukar jag tillåta mig en kolhydratstinn lokal öl.
Jag beställde också en tallrik med padronepeppar till.
De resterande timmarna innan tåget hem gick jag runt i affärer som det fanns hur många som helst av. Det fanns också många fina arkader med småbutiker.
Det enda jag köpte på resan var blandade walesiska kakor till Steve. Det fanns ett stånd på en lokal matmarknad där de gjorde dem på plats. Det var det enda ståndet med kö så jag tänkte att deras produkter måste vara bra😊. De såg ut och smakade som platta scones och Steve gillade dem 
Kvart över 7 gick tåget tillbaka igen och det var ganska lämpligt, jag hade sett allt jag ville se. Cardiff var inte en särskilt vacker stad om jag ska vara ärlig, lite nergången, men nu har jag sett den😃.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att hänga med på en utflykt till Cardiff när man sitter här hemma och är ressugen. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar mina små "reseskildringar":-) Även om jag bor i mitt tycke världens bästa stad, så är det kul att se något annat emellanåt.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...