18 september 2022

Träning, mat och musik

Hej på er, hoppas helgen har börjat bra. Vi tog det lugnt i går, jag var ute med kompisar både onsdag och fredag och nästa vecka ser också ut att bli fullspäckad med "kompismys"😊. I går gick dagen mest i träningens tecken, två timmar på gymmet och sedan en timmes promenad. Man märker att vi sakta men säkert går mot höst och det gäller att passa på varje varm och solig dag man har. 

I morse bestod också morgonen av två timmar gymträning och om vi inte hittar på något roligare så blir det nog ännu en promenad.😏

I fredags träffade jag min kompis Jenny i stadsdelen Islington. Hon bor utanför London men var inne i stan för sitt språktest som man måste ha för att kunna söka brittiskt medborgarskap (om man inte har examen från en brittisk skola). 

Vi började med middag på en italiensk restaurang som hette La Vita e Bella och som låg på en sidogata från Upper Street, den kommersiella huvudgatan i Islington. Jag gillar den gatan eftersom största delen av alla butiker, pubar, restauranger och barer där är självständiga verksamheter.

Det blev, som så många gånger, carpaccio till förrätt. 
Till huvudrätt valde jag en bricka med fisk- och skaldjur som var riktigt god.
Efter middagen gick vi till en pub i närheten som heter Hope and Anchor. Jenny hade passerat puben när hon gick till vår mötesplats och hade sett att där skulle vara live-musik på kvällen. Vi betalade 10 pund var i inträdesavgift och gick in.

När vi kom ner i källaren där scenen var upptäckte vi att vi var de enda kvinnorna, resten var unga killar i 20-årsåldern ... och de som kom senare var inte mycket äldre heller.😁

Det var två band och två soloartister som uppträdde. De var väl sådär, men de hade i alla fall skrivit sin egen musik så det får man lyfta på hatten för. Dessutom, de flesta berömda band eller sångare börjar sina karriärer i små källare, så vem vet vilka kommande världsstjärnor vi såg.😊
Den sista akten slutade spela vid kl. 23 och sedan fick Jenny skynda sig för att hinna med sista tåget hem till sig medan jag åkte åt motsatt håll. Det var riktigt kul att lyssna till live-uppträdanden igen, det var ett tag sen sist ... eller i onsdags om jag ska vara ärlig, men det var ett coverband.

I onsdags hade jag nöjet att vara min kompis Cecilias +1 på en så kallad Christmas Showcase som ordnades av en restaurang som heter 100 Wardour St. Under en showcase visar restauranger vad de kan bjuda potentiella företagskunder på i fråga om utrymmen, underhållning, mat och dryck, och den här var inför julfestsäsongen.

De snålade verkligen inte (konkurrensen är säkert hård om kunderna), utan mellan kl 18-20.30 så bjöd de på obegränsat med bubbel, vin och en cocktail som heter Bramble samt god fingermat.
Gott😊
Kvällen avslutades med ett jättebra coverband som verkligen fick publiken med sig ...
...till och med i en limbo, men där gick gränsen för mig😊
Det var väldigt bra ordnat så jag hoppas restaurangen får många förfrågningar efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...