22 februari 2023

Veckans

Nej, om man ska försöka skriva några rader då. Jag har haft fullt upp med jobb den senaste veckan så jag har inte haft mycket tid att göra annat än att jobba och typ träffa kompisar ett par gånger.

I går tog jag i alla fall eftermiddagen ledig för att träffa några kompisar/bekanta på en promenad till en plantskola i Richmond Park som heter Petersham Nurseries där vi drack kaffe, eller i mitt fall åt lunch. Förutom cafe och restaurang säljer de plantor, växter och annat smått och gott (och dyrt).

Caféet var väldigt mysigt.
... för att inte tala om restaurangen. De hade tidigare en Michelinstjärna, men kvinnan som var huvudkock där då var inte så förtjust i klientelen (antar det var rika snobbar), så hon lämnade restaurangen och stjärnan försvann med det.
I söndags gjorde jag ett nytt försök på att få en plats i en TV-inspelning i The Shard. Den här gången hade jag en prioritetsbiljett (som plåster på såret då jag inte kom in förra gången) och nu kom jag in. Programmet spelades in i en av Al Jazeera Europes studior på 16:e våningen.
Utsikten var enastående, med t.ex. Houses och Parliament och Big Ben i mitten och London Eye till höger.
Inspelningsstudion. Om ni tittar noga så ser ni Tower of London mellan den orangea och gula balken till höger.

Den här inspelningsgången var det två berömda arkitekter som satt och diskuterade sina arbeten och varifrån de får sin inspiration samt svarade på frågor från publiken. Den ena hette Alejandro Aravena och bor i Chile (och USA också tror jag) och den andra Sumayya Vally, en kvinnlig arkitekt från Sydafrika, som bland annat ritat The Pavillion i Kensington Gardens här i London. Ämnet var kanske inte superintressant för mig, men min yngsta bror och hans flickvän skulle säkert ha fått mer ut av det, arkitekter som de är😊 Jag lärde mig dock att höghus, ofta nergångna och dåligt skötta, som bebos av fattiga människor kallas Vertikala getton.😏
I torsdag förra veckan besökte Steve och jag en fransk restaurang i Wandsworth Common som heter Gazette. Han hade hittat ett specialerbjudande där man fick 50 % rabatt på maten (därav torsdag). 
Åh så god mat det var. Jag valde råbiff till förrätt som de blandade till vid bordet, en service som man oftast bara får på dyra restauranger.
Till huvudrätt valde jag lamm med rostade rotgrönsaker ...
Och medan Steve åt creme brulee till efterrätt så valde jag en Margarita. Det var så gott att jag bokat bord till deras systerrestaurang i Putney för imorgon till Angela, Anette och mig.😋😋😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...