3 februari 2023

Varning för många matbilder:-)

Glad fredag på er! Dagens muskelträningspass är undanstökat så nu tänkte jag att det är hög tid att uppdatera bloggen lite. Dagarna har rusat iväg och plötsligt har det nästan gått en vecka sedan mitt senaste inlägg.

Steve är och hälsar på sina föräldrar den här helgen; ett försenat julbesök när han inte kom sig iväg i julas på grund av tågstrejk. Han åkte i går och kommer tillbaka på söndag. Riktigt skönt med lite egentid kan jag tycka😊. Nackdelen är jag att får Busens fulla uppmärksamhet på nätterna😐 I natt väckte han mig 3 gånger och ville ha lite kärlek. Försök sova sen med en kurrande nästan sju kilos klimp på bröstet, det är helt omöjligt😒 Nå, på söndag får Steve ta över den nattliga kärleksbombningen igen och jag kan sova i fred😊

I går träffade jag tre kompisar på lunch i Gordon Ramsay's restaurang Bread Street Kitchen i Battersea Power Station. Gordons restauranger förknippas väl inte med billig mat men här hade de luncherbjudande så man kunde få tre rätter för 24 pund eller två för under 20. Jag valde för- och huvudrätt. Det var väldigt fullt på restaurangen så vi fick vänta nästan 1 timme innan vi fick vår mat, Angela och Anette ännu längre eftersom de valde dessert istället för förrätt och fick sitta och se på när vi andra åt förrätt😋

Jag valde, som jag ofta gör, fritterad bläckfisk med dipp till förrätt som var väldigt bra kryddad. 
Till huvudrätt blev det en "hälsosallad" med kyckling. Jag tycker om när de finfördelar salladsbladen (eller i det här fallet grönkålsbladen). Helt god, men jag tyckte att apelsindressingen var lite för söt, är ingen fantast av söta huvudrätter. Efter luchen, som drog ut till 16-tiden, åkte jag direkt hem för att jobba medan de andra gick runt i några affärer. 
I tisdags träffades nästan samma gäng på drinkar och middag på den spanska restaurangen Tokova på Tooting Market. Anette och hennes man åker tillbaka till sin lägenhet i Portugal i slutet av februari så det gäller att försöka träffas så ofta som möjligt innan dess.

Vi började dock med en fördrink på en väldigt söt liten portugisisk bar på marknaden, The Secret Bar. Jag tar alltid hit folk först för den är så mysig och servicen trevlig.
Väl på plats beställde vi olika tapasrätter som vi delade på, bland annat selleriband med lagrad manchegosås, krossade cashewnötter, torkade svarta oliver och idiazabalost. Min absoluta favorit
... grillade lammkottletter ...
... grillad ribeye-biff med puree med idiazabalost och grillad paprika. Vi beställde även vit sparris med blåmögelost och mandel samt chorizo. Normalt har vi stekt korven själva över en keramikgris men tyvärr fick vi inte den versionen den här gången av någon orsak😒.
Eftersom det var tisdag så var det mycket mindre folk jämfört med slutet av veckan, men det innebar att det alltid fanns sittplatser.
Vi avslutade kvällen med ett par Happy Hour-margaritas på en av barerna.😋
Som jag lovade (hotade med) i rubriken så blir det mycket mat i det här inlägget och här kommer mer😏

I lördags tog Steve och jag Overground-tåget från Clapham Junction till Rotherhithe där, förutom finska kyrkan, puben The Mayflower ligger. Han har av någon orsak aldrig besökt puben så nu fick han också uppleva deras fantastiska mat och service. Jag äter alltid här nuförtiden när jag besökt finska kyrkans jul- och påskmarknader.

Den här skylten sitter utanför ytterdörren på puben😁
Vi satt i restaurangdelen på första våningen och om man får ett fönsterbord så har man utsikt över Themsen. Puben är full av historia.
Jag beställde burrataost med avocado, tomater, lök, pesto ... till förrätt och 
... pork belly till huvudrätt. Gott och mättande.
Steve slog till med korv med mos och andra grönsaker till huvudrätt och var väldigt nöjd.
Vi beställer typ aldrig efterrätt men nu blev vi så sugna på en Sticky Toffee Pudding med vaniljglass när vi såg att gästerna vid bordet bredvid beställde den. Den fullkomligen smälte i munnen.
Nu längtar jag efter att det ska bli påskmarknad på finska kyrkan så att jag får äta här igen😋

2 kommentarer:

  1. Brukar du inte följa med till hans föräldrar? Han verkar alltid åka ensam?

    SvaraRadera
  2. Jag åker med då och då, men oftast åker han ensam och jag stannar hemma med katten:-). Han träffar dem mycket mer sällan än jag träffar mina föräldrar, max två långhelger om året, och jag tror att hans föräldrar är glada att få lite egentid med honom, enda barnet som han är. Hans föräldrar är dock jättetrevliga. Jag älskar också min egentid när han är och hälsar på dem så det är win-win:-D.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...