27 februari 2023

Grattis till mig och lite annat smått och gott

Hej på er, hoppas veckan har börjat bra! Jag har fullt upp med jobb som vanligt, men tog mig iallafall tid för ett träningspass vid lunch. Jag har bara tränat tre gånger i veckan de senaste två veckorna på grund av jobbet och det är alldeles för lite för mig. Jag tycker inte det är särskilt kul att träna, men jag älskar känslan efteråt när musklerna fått ta ut sig riktigt ordentligt och svetten rinner. Man ångrar aldrig ett träningspass som blivit av.

I lördags fyllde jag år, hela 53 år till och med, vart har de senaste 20 åren gått kan man undra?! Början av dagen var dock ganska ospännande; först gym och sedan fick jag ännu ett riktigt svettigt pass när jag såg att kommunen placerat en stor skräpcontainer på gatan bredvid oss där man kunde slänga oönskade möbler och annan bråte gratis. Det var bästa födelsedagspresenten eftersom vi har haft överblivna delar från vår nya köksinredning stående på vår trappavsats sedan i somras, och jag hade känt stress varje gång jag steg ut genom lägenhetsdörren och sett dem. Jag släpade ner så mycket jag orkade och bar det till containern och när Steve i samma veva kom hem från jobbet tog vi de tyngsta och mest otympliga delarna tillsammans. Nu är det bara en oöppnad skåpförpackning kvar att slänga, men den tar vi nästa gång de kommer.

När det var gjort dammsög jag hela lägenheten, hoppade i duschen och åt frukost. En minst sagt produktiv morgon😊

Jag fick blommor och kort av Steve redan dagen före min födelsedag, men han hade bokat middag på restaurangen Little Bay till kvällen.

Det var länge sedan vi besökt den här restaurangen för den ligger i Croydon, så inte nästgårds precis.

Inredningen är väldigt smaklös men på ett charmigt sätt, och eftersom det var lördag bjöds det på live musik. Det stod "country & guitarr" på deras webbsida, men det spelades varken countrymusik eller gitarr, däremot elpiano och popmusik. Sångaren, som jag aldrig såg då jag satt för långt från honom, sjöng riktigt bra dock. På fredagar har de live-opera och det rekommenderar jag verkligen.

Förrätten blev musslor och chorizo,
huvudrätten stekta griskottletter med gräddsås och ångade grönsaker ...
och eftersom det var min födelsedag så klämde jag ner lite ost till efterrätt😊 Det var mitt födelsedagsfirande det. Om två veckor fyller Steve 50 och då är det min tur att bjuda honom på middag, restaurangen bokades för flera veckor sedan.
I torsdags var det "avskedsmiddag" för Anette som skulle återvända till sin och hennes mans lägenhet i Portugal efter ett par månader i London. Hon är supertrevlig så alltid lite sorgligt när hon åker.

Jag hade bokat bord till samma restaurang som Steve och jag var på torsdagen före, men den här gången i Putney.
Vi började och avslutade middagen med var sin cocktail, jag med en Margarita som vanligt.
Jag valde också samma för- och huvudrätter som veckan före; råbiff som blandades framför vårt bord ...
och lamm med grönsaker till huvudrätt. Såsen skulle smaka av kaffe men det skulle man inte vetat om man inte sett kaffebönorna i såsen. De borde nog använda malet- eller snabbkaffe för att få någon typ av kaffesmak.
På lördag åker Steve på en veckas båtresa med två av sina kompisar som också fyller 50 den här våren. De kommer att köra båten själva längs kanaler och vattendrag från Norwich i östra England och nästan ut till kusten. Får se hur många dagar det tar innan Steve blir uttråkad, en vecka är ganska länge att åka båt i snigelfart. De andra är ivriga fiskare och kommer att ta med fiskereskap ... Steve är inte lika intresserad😏 Nå, jag har iallafall ganska späckat program med både musikaler och kompisträffar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...