17 oktober 2023

Plock från veckan som gick

Förra veckan var det mest arbete på schemat men jag hann även med lite annat.

Steve jobbar som vaktmästare på en privatskola, eller den består egentligen av tre skolor; en för barn under 9 år, en flickskola för 9-13-åringar och en pojkskola för 9-13-åringar. I både pojk- och flickskolan har man teater på skolschemat (ett jättebra sätt att lära barnen att uppträda inför publik ju!) och i torsdags hade pojkskolan uppvisning av musikalen Oliver för föräldrar och släktingar. Teaterläraren hade sagt att Steve också kunde komma om han var intresserad och han bjöd i sin tur in mig😊.

Innan föreställningen bjöds gästerna på öl eller vin. Med en årsavgift på 20 000 pund per barn skulle nog kaffe och kaka ha känts lite för mesigt😉
Jag är inget större fan av barn som sjunger (för många falska toner och pipiga röster😉), men jag var imponerad över deras entusiasm och energi. Eftersom det var en pojkskola så spelades också de kvinnliga rollerna av pojkar, utklädda i klänningar och peruker. Man hade inte heller sparat på sminket, och speciellt inte det röda läppstiftet, för de såg lite ut som glädjeflickor hela bunten😂. Det här var dock inget som verkade störa dem utan de gick glatt in sina roller. 

Pjäsen pågick i 1,5 timme och innehöll många solosånger, många repliker och ganska krävande koreografi, så hatten av för både barn och lärare. Publiken var också jättebra på att ge sitt stöd till skådespelarna och applåderade, hurrade och visslade efter varje sång. Man riktigt såg hur de spända minerna förvandlades till leenden när de sjungit klart, speciellt om de sjungit solo.
Jag är så nöjd över den här "ballonghunden" av harts som jag köpte när vi besökte Saint Paul de Vence. Jag älskar den pigga, brandgula färgen.
I lördags åkte Steve och jag "norröver", närmare bestämt till Camden, för middag på en grekisk restaurang som Steve hittat på nätet. Det är sällan Steve åker norr om Themsen, men recensionerna var uppenbarligen så bra att han inte kunde ignorera restaurangen😁. Restaurangen hette Andy's Greek Taverna och är en familjerestaurang och sådana stöder vi gärna. 

Vi beställde både varma och kalla förrätter som vi delade på. Jag gillade speciellt Tirokafteri, som är ett ostpålägg gjord av fetaost, paprika, olivolja, citronsaft, yoghurt och oregano.
Till huvudrätt beställde vi båda grillat kött, Steve Mixed Grill och jag blandad Souvlaki med grillade kuber av lamm, kyckling och nötkött. Köttet var otroligt mört och saftigt, inga torra bitar där minsann.

Till efterätt åt vi båda yoghurt med honung och valnötter som var den perfekta avslutningen på middagen. Medan vi satt där bokade vi faktiskt in oss för ett nytt besök om en månad. Då är det gott😋
På söndag träffade jag min kompis Angela på lunch i Battersea. Det finns en fransk restaurang i området som heter Soif och som har fantastisk mat. Deras kock är verkligen en fena på att kombinera oväntade smaker. Det är inte den billigaste restaurangen i området, men ibland får det kosta lite om maten är så här god. 

Jag och Angela delade på en förrätt som bland annat innehöll roscofflök, lakrits och flisad mandel. Rätten var fantastisk, vem hade trott att lakrits och lök passar så bra ihop?!
Till huvudrätt delade vi på en hel grillad kyckling som serverades med blandad sallad, fransk potatis och en vitlöksaoli där de verkligen inte sparat på vitlök. Om vitlök är så bra mot förkylning som det sägs kan vi nog känna oss ganska säkra den här vintern😁. 

På tal om förkylning och influensa så fick jag min covid-vaccinbooster i lördags, så nu borde jag vara ganska bra skyddad mot den senaste varianten. Sjuk kan man naturliggtvis fortfarande bli, men inte dödssjuk.
Veckans hemmagjorda mat blev korvstroganoff med stekt blomkålsris. När jag gör egen mat blir den sällan lika avancerad som på restaurang, men ofta lika god. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...