28 mars 2024

Hit och dit och ditt och datt

Glad Påsk! Tänkte jag skulle sova lite längre i morse men tji fick jag, vaknade redan vid halv 8 när Steve åkte till jobbet och sedan hittade jag inte sömnen igen. Jag lyxade dock till det med frukost i sängen till de senaste avsnitten av Robinson på TV4.

Busen, som är van vid att jag äter frukost framför datorn i vardagsrummet, förstår inte vad som händer och har gjort flera vändor till sängkammaren och stirrat på mig😏. Tänker dock slappa i sängen tills datorns batterinivå blir så lågt att jag måste sätta den på laddning i vardagsrummet, dvs. om en timme.

En punkt på dagens agenda är dock att besöka gymmet.

I går höll jag en träningsfri dag, men besökte ändå gymmet eftersom jag hade tid hos gymkedjans fysioterapeut. Jag har under några år haft ont i överarmarna, ner till armbågen, när jag lyft armarna sidledes och googlat mig fram till att jag troligen har "impediment" eller inklämning, dvs. nerver eller muskler kläms mellan benen i axlarna och orsakar irritation. Jag har dock inte riktigt förstått varför, eftersom jag alltid varit noga med att variera min träning och tränar inte samma kroppsdel flera dagar efter varandra. Jag har försökt stretcha överkroppen efter tips på nätet, men när det inte gett önskat resultat så fick jag helt enkelt bita i det sura äpplet och söka hjälp av ett proffs😏.

Innan den fysiska undersökningen ställde fysioterapeuten en massa frågor och kom fram till att jag troligen hade självdiagnostiserat mig rätt. Hon trodde dock att problemen orsakades av svaga muskler mellan skulderbladen, vilket får axlarna att sjunka framåt och orsaka inklämningen. Det här är tämligen vanligt när man har ett sittande kontorsarbete OCH kommer i klimakteriet (finns det något elände som klimakteriet inte orsakar😒). Nu har jag i alla fall fått ett kort träningsprogram som jag ska utföra 3 gånger i veckan i en månad. Det viktigaste av allt är dock att jag kan fortsätta träna som normalt, men med lättare vikter när jag gör rörelser som kräver att jag lyfter upp armarna sidledes.😊

I tisdags släpade jag mig iväg i ruskvädret för ännu en inspelning av diskussionsprogrammet "Studio B Unscripted", som produceras av TV-kanalen Al Jazeera English i deras utrymmen i The Shard nära London Bridge. I programmet diskuterar två intressanta och kända personer med varandra utan inblanding av någon programledare. Den här gången träffades den Oscarsnominerade och Haitifödda filmskaparen Raoul Peck och Pulitzerprisvinnande författaren Viet Thanh Nguyen, vars föräldrar flydde från Vietnam, och diskuterade makt och de fula delarna av vår historia.

Jag kom tidigt till The Shard. Trots att man får biljett i lotteriet om en plats i publiken, så får man sin slutgiltiga plats genom att vara typ först i kö när de börjar dela ut dem, så det gäller att vara tidigt ute.

I väntan på att ta hissen upp till 16:e våningen.
En fördel med att gå ensam på det här evenemanget är att jag alltid har fått en bra plats, det finns alltid utfyllnadsplatser längst fram😏. Utsikten är fantastisk!
I måndags träffade jag Anette en sista gång på drinkar och mat innan hon skulle åka till Sverige över påsken. Det var också meningen att Angela skulle komma, men hon hade varit till tandläkaren på morgonen för att förbereda en tand inför att få en krona, och efter tre bedövningssprutor kände hon sig inte riktigt på G.

Vår plan var att vi skulle börja med ett par drinkar på en rooftop-bar på ett hotell i Battersea, men när vi kom dit visade det sig att de hade stängt på måndagar.😒 Vi gick då till typ den enda puben i området, Duchesse Belle. Vi beställde var sitt glas vin och lite mat, med betoning på lite när den väl kom. Portionerna serverades på papptallrikar och var inte större än en förrätt men kostade som en huvudrätt. Betjäningen var jättebra, men priset på maten ett skämt.

Utsikt mot Battersea Power Station från puben.
Efter middagen tog vi bussen till Clapham Junction (Anette och hennes man bodde hos deras dotter där under besöket) och gick till restaurangen/baren Hannah för ytterligare ett par drinkar istället för att stanna kvar på puben. Jag beställde också in en burrata med tillbehör eftersom min sallad med ett halvt kycklingbröst (för 16 pund!!!) som jag åt på puben inte mättade någonstans.
Det var så kul att hinna träffa Anette ännu en gång, för vi lär nog inte träffas mer förrän i september tidigast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...