6 juni 2024

Söndag i New Forest nationalpark

God morgon! Tänkte jag skulle göra ett inlägg om helgen innan jag börjar jobba för annars kanske det inte blir av😏.

På söndag morgon sammanstrålade Angela, Sussie, Anna-Kaarin och jag i Twickenam för att åka vidare med bil till Lymington som ligger vid Englands sydkust, mittemot Isle of Wight. Det är kul att Sussie inte har något emot att köra ibland så att vi kan ta oss till platser som inte kan nås med tåg.

Det var också Sussie som tipsade om restaurangen The Elderflower och deras avsmakningsmeny. Vi bokade bord till söndag vilket visade sig bli den vackraste dagen på många veckor.

Dagens meny, minus två rätter eftersom vi valde 5-rättersmenyn. 
Krispigt nybakat bröd med tryffelsmör innan rätterna serverades.
Den här var väldigt god, ärtmousse med syrlig kärnmjölksorbet.
Sedan kom rätterna i lämplig takt. Burken till höger innehöll krabbkräm och bloody mary-gele och var den rätt vi alla tyckte minst om. Jag tyckte den smakade som plåster luktar😏.
Fisken och såsen var gudomlig.
Efterrätten var pricken över i och väldigt vacker. Den föreställde en blomkruka som vält med en geting framför.
Vi avslutade måltiden med kaffe och fick chokladpraliner till. Pralinerna var väldigt vackra men fyllningen smakade knappt någonting.
Efter lunchen gick vi runt i affärer och i hamnen innan vi återvände till bilen.
Inte alla båtar vid hamnen var lyxåk😏.
På vägen tillbaka till London stannade vi till i byn Burley som ligger i mitten av nationalparken New Forest, som bland annat är känd för hästrasen med samma namn.
I nationalparken går hästarna nästan helt fritt (alla har dock ägare) och det är bilförarna som får anpassa sig till dem och inte tvärtom.
De är tama och går gärna fram till människorna för att bli klappade.
Vi tog var sin drink i en pub i närheten innan vi styrde kosan hem till London. Det var verkligen en helt perfekt dag och vi kunde inte ha fått bättre väder.
Och så en lite snabbis om lördagens middag som blev turkisk. Det var Steve som föreslog restaurangen Pasha Mangal i stadselen Balham. Han hade hämtat lunch därifrån ett par gånger och berättat hur bra maten var där. När jag sedan såg den fina inredningen så blev jag såld.

Förrätt med olika röror som vi delade på.
Köttspett grillades på löpande band.
Till huvudrätt valde jag spett med lammfärs och spett med kycklingfärs. Köttet var saftigt och gott och mättande och man behövde verkligen inte något ris.
Vi beställde ingen dessert men fick en i alla fall "on the house" vilket var snällt. Det var en rispudding men så otroligt söt att jag bara smakade en liten sked. Till och med Steve, som tycker om sött, tyckte att desserten var åt det för sötare hållet men åt upp den ändå för han gillar rispudding.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...