1 juni 2024

Veckans hemlagat

Hej på er.

Jag kom precis hem från mitt andra pass på gymmet. Det är mitt första gymbesök efter operationen, så tre veckor och en dag. Det var inga jätteansträngande pass i dag utan en dansklass följt av Power Yoga några timmar senare. Jag trodde att yogapasset skulle vara 45 minuter, men det bara fortsatte och fortsatte och slutade först efter 75 minuter, så påläst var jag😁
Jag har sett på väderleksrapporterna att det är värsta värmeböljan i Norden. Det är något vi inte har plågats av av här i England kan jag meddela. Vi har bara haft temperaturer över 20 grader under ett par dagar de senaste veckorna, och det ser inte ut som om vi kommer att svettas under de närmaste 10 dagarna heller😏. Jag vill inte ha 30 grader men 22, 23 skulle vara skönt.

Den här veckan har jag varit riktigt duktig i köket. Jag har försökt använda grönsaker som är fiberrika och blomkål är en av dem. Jag älskar blomkål (och alla andra typer av kål) som är både en mångsidig och god grönsak. Många säger att de blir gasiga av kål, men jag har aldrig haft några sådana problem, inte av lök heller.

I torsdags och fredags blev det blomkålsrisotto med stekt kyckling och sparris.

I onsdags lyxade jag till det med räksmörgåsar gjorda på fiberrikt ketobröd.
I måndags gjorde jag vietnamesiskt stekt blomkålsris med ägg, kyckling och sparris. Muuuums.
För att jag inte skulle bli alldeles överarbetad i köket så blev det middag med en kompis på puben
The White Swan i Richmond. Maten var ok men oj vad den blivit dyr, för att inte tala om vinet! För fem månader kostade ett glas engelskt bubbel under 10 pund, nu kostade samma glas 13 pund. Man kan ju förvänta sig små höjningar men inte så här mycket på en gång. 

Jag har noterat det här fenomenet på andra ställen också i vår, så jag skulle inte vara förvånad om staten höjt skatten eller infört nya avgifter för restaurang- och pubägare. De har redan svårt att få utgifter och inkomster att gå ihop och nu får de ännu en nådastöt. Jag skyller på de konservativa. Nå, snart är det parlamentsval och som brittisk medborgare har jag rätt att rösta. Jag kan ju säga som så att min kommer INTE att gå till de konservativa. De har inte gjort något rätt sedan de fick igenom Brexit med alla sina lögner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...