12 augusti 2024

Högsommarvärme och helgen

Hej på er, hoppas ni har fått en bra start på den nya veckan. Här har veckan börjat med en riktig värmebölja. Det har utlovats 33 grader här i England i dag, den högsta temperaturen i år. Det ska dock bli en kort värmebölja, redan i morgon sjunker temperaturen till mer behagliga 27😏.

Kort värmebölja eller inte, vi har sol i vardagsrummet (där jag sitter och jobbar) från kl. 12 och resten av eftermiddagen och kvällen, så jag har stängt fönsterluckorna, dragit för gardinerna och satt på fläkten till näst högsta effekten för att inte smälta bort. Jag stack i alla fall ut näsan genom dörren och tog mig till gymmet för ett svettigt yogapass i morse. Att det var svettigt berodde mer på den urdåliga luftkonditioneringen på gymmet än att passet var ansträngande.😏

Helgen gick som vanligt i träningens tecken. Jag tränade hela semestern också. Jag kan i ärlighetens namn inte se vitsen med att konstant "börja om på nytt". Man hinner aldrig träna sig till någon nämnvärd kondis och styrka om man hela tiden tar långa pauser, för att inte tala om hur svårt det är att hålla uppe motivationen när man aldrig märker någon förbättring.
I lördags åt Steve och jag middag på ett av våra franska stamställen, Gazette. Det finns några av dom i stan, men det är den här vi besöker mest. Att man fick 50 % rabatt på maten gjorde inte ont heller😉
Jag åt grillad bläckfisk och sparris samt goda tillbehör till förrätt ...
... och perfekt grillad stek och gröna bönor till huvudrätt. Jag har dock aldrig förstått vitsen med en sallad som endast består av salladsblad och dressing. Det är det största nonsenstillbehöret som finns och jag lämnar det alltid oätet. Är det C-vitaminer jag behöver äter jag en skiva röd paprika.
Till efterrätt blev det en Margarita till mig och vaniljglass, het espresso och grädde till Steve😋. En perfekt middag på alla sätt.
Den här veckan har jag bokat ett par teaterbiljetter till hösten för uppsättningar med Hollywoodkändisar. Först ut är pjäsen Barcelona med Lily Collins (Phil Collins dotter och känd från bl.a. Netflix-serien Emily in Paris) i oktober och därefter Shakespeares The Tempest  med Sigourney Weaver (känd från bl.a. Alien-filmerna) i december.

Nej, om man skulle börja jobba lite då för att ha råd med teaterbiljetter.😏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...