10 oktober 2019

En salig blandning men nu blir det skumppa

God kväll alla. Sitter och slappar i soffan och är precis hemkommen från ännu en djupvävnads-/sportmassage på thaimassagestället 5 minuter härifrån. Jag gillar att få massage av asiater. De är bra på att massera men eftersom de ofta inte är så bra på engelska så slipper man small-talken. Det finns två tillfällen när jag helst inte vill prata, när jag får massage och när jag sitter hos frissan. Bäst hon höll på att massera mitt ena ben så sa hon "You have long legs, like a super model" och skrattade, synd bara att inte resten av kroppen är av supermodellkvalitet😁.

Steve är ute och träffar en kompis och när jag skrivit klart inlägget kommer jag att öppna den här godsaken som jag sa att jag skulle göra igår för att fira att jag fått uppehållstillstånd i Storbritannien. Många har varit jätteoroliga att inte få stanna när Storbritannien lämnar EU och har nästan stressat upp sig till strokenivåer (varför är folk så hysteriska nuförtiden???). Detta trots att myndigheterna sagt redan från början att de inte kommer att kasta ut någon som bor i landet fram till utträdet.

Jag och mina kompisar har dock tagit det lugnt för att se hur allt skulle utvecklats eftersom ansökningsprocessen för uppehållstillstånd har svängt hit och dit. I början måste man fylla i upp till 80 sidor och betala 60 pund för äran, men nu är det gratis och man behöver bara ladda ner en app på telefonen för att skanna sitt pass, ta foto av sig själv och ange några få personuppgifter. När man gjort det får man en e-post med länk till en sida där man vid behov kan ladda upp max 10 bilagor som bevisar att man bott i landet ett visst antal år. Vissa behövde inte ladda upp några bilagor alls om myndigheternas system lyckades hitta att man jobbat här under 5 år. Jag har ju frilansat i flera år nu och då verkar det ju vara jäääääättesvårt att hitta den infon😕. Nå, nu är det gjort.
Det här har varit både gårdagens middag, dagens lunch och dagens middag, Gulashsoppa😋. Här hittar ni receptet.
Som sagt så har de senaste arbetsdagarna varit intensiva och jag har knappt hunnit blogga något. Därför kommer här några bilder från i lördags när jag var på "The Greatest Showman"-singalong med min finländska kompis Cecilia och hennes kollega. Jag hade aldrig sett filmen men däremot sjungit låtarna i den till förbannelse😃
Sångledaren går igenom "reglerna".

Såg den här skylten på bions toalettdörr, Please do not flush ... dreams😊
Efter filmen fortsatte Cecilia och jag vidare på några drinkar och sen lunch/middag på en fiskrestaurang i Soho. Förrätten, fritterade bläckfiskringar, var god men huvudrätten var sisådär, främst för att portionen var minimal.
Vi tog var sin drink och en shot (de specialiserar sig på shotar i alla möjliga smaker) på den svenska restaurangen/baren Garlic & Shots. Det är mååånga år sedan jag var dit senast.
Det är ju jättelänge som jag lagt upp något på Busen nu och jag förstår att ni har längtat😏

Det här är gårdagens. Han är så otroligt snål på kattgodis, en riktig kolhydratjunkkie med andra ord. Vi sätter alltid godiset i den lilla musen som han själv får slå ut. Han har naturligtvis lärt sig att visa när han vill ha godis, vilket är typ alltid. Då sitter han och slår musen fram och tillbaka med tassen och tittar uppmanade på oss.
När det inte går så försöker han se jättesöt ut med hopvikta tassar.😻 Igår lyckades charmoffensiven dock inte för han hade redan fått godis i tre omgångar, han kan ju få diabetes, övervikt och hjärtproblem med mindre.
Ibland när vi sitter och tittar på TV så sitter han i sin tur och stirrar på oss ...
 Han är inne i en period igen när han vill se kattklipp på Youtube.
Så här kan man ju också sitta och se dem, i speglingen på skåpdörren. Ibland undrar man om han har alla hästar hemma.😏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...