20 april 2020

Tristess

Halloj, hoppas ni inte är alltför uttråkade av karantänen. Det ser ut som om de flesta länderna börjar öppna upp så smått ... förutom Storbritannien som förlängt karantänen med ytterligare 3 veckor😒. Jag kan tycka att det är väl hysteriskt, varför inte ta en vecka i taget och kolla utvecklingen?! Jag kan inte tänka mig att det utvecklats någon större flockimmunitet när alla måste sitta hemma och häcka, förutom besöket till butiken och den timme man får befinna sig utomhus för att träna eller promenera för att få frisk luft.

Som det ser ut nu så var Sveriges strategi inte dålig alls och det land som säkert kommer att återhämta sig snabbast eftersom de inte stängt ner allt. Det här har lett till att människor fått en "chans" att bli smittade och utveckla någon slags immunitet, det måste ju ske förr eller senare. Det enda negativa var att de inte lyckats skydda de gamla och sjukliga på ålderdomshemmen. Ett skäl till detta som jag hörde var att det jobbar många utlänningar på svenska ålderdomshem vars svenskakunskaper kanske inte är på topp och då kan det vara svårt att ta till sig informationen och förstå allvaret. Ett annat är att det bor många fler patienter på svenska ålderdomshem, jämfört med t.ex. i Norge, vilket innebär fler insjuknande om viruset får fäste.

Så, vad har vi gjort den här helgen då? Svar, inte mycket😒. Dagarna består av träning, promenader, matshopping och TV-tittande men det finns inte mycket på TV här heller om man inte betalar för specialkanaler. I går kväll tittade Steve och jag först på ett program som handlade om sjukliga hamstrare (hoarders) följt av ett program om 2 systrar som vägde över 500 kg tillsammans. Kvalitets-TV😏. Tur jag har Netflix men det blir lite jobbigt att kolla på datorn i längden. Jag har inte gjort så mycket hushållsarbete den här helgen heller förutom att dammtorka våra lampor i vardagsrummet, det var på tiden. Fast man har så mycket ledig tid så blir det inte så mycket gjort ändå😏

I dag jobbade jag på morgonen och efteråt så tog jag min vanliga entimmespromenad som bland annat passerar fängelset i Wandsworth. En dyster syn med tegelväggar som fortfarande är svarta efter 100 år av kolutsläpp. Nå, det ska väl precis inte vara en upplyftande upplevelse att befinna sig i fängelse.😊
I fredags beställde jag hem mat igen, ännu en gång turkisk/libanesisk mat; lammkorv, lammkebabspett och halloumi.
I går bestämde jag mig för att gå längs Themsen istället för min vanliga runda, vi bor ju trots allt 10 minuter från floden. Det var lite blåsigt men totalt molnfritt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...