23 december 2021

Dan före dopparedan

Hej, hej. Så är snart julafton här och jag har redan varit hemma i över en vecka. Vi får en vit jul även i år och under några dagar har det också varit riktig vinterkyla som bitit i kinderna när man varit ute och gått. 

Jag följer dagligen coronaläget, speciellt i UK och Finland och har kunnat konstatera att jag åkte verkligen i grevens tid. Den 15:e var det ännu inget krav på att testa sig innan man åkte till Finland. Det räckte med vaccinpass när man checkade in och ansiktsmask under hela resan, annars var allt som vanligt. 

Jag försöker alltid hålla igång träningen när jag är hemma i Finland och både styrketränar och promenerar mest varje dag. Det finns ingen orsak att sitta på röven hela dagarna och fläska till sig bara för att man har semester.

Så här vackert var det vid hamnen i Monäs när jag och min kompis Beatrice var ute på promenad häromkvällen. Vi var klädda som michelingubbar och håret blev vitt av rimfrost men skönt var dett.

Den 21.12 var det min pappas födelsedag, men det skulle man inte kunnat tro när man ser på minerna😁
En kväll grillade vi korv till middag, enkelt och så gott!
I går var det dags för den årliga glöggkvällen hemma hos oss tillsammans med några kompisar. Det har blivit en rolig tradition som pågått de senaste 7-8 åren (förutom ifjol). Vi börjar alltid med Feuerzangenbowle och mat och fortsätter med mer dryck, snacks och massor av intressanta och roliga samtal. Naturligtvis spelar vi massor av julmusik. När jag gick och lade mig var kl. 03, 8 timmar hade bokstavligen flugit iväg😊
Man börjar ha många foton av det smältande och brinnande sockret nu.😉
I dag var det bara några minusgrader så jag passade på att ta en skön långpromenad med en ljudbok i öronen.
I kväll är det uppesittarkväll och då vankas nog ostbricka framför Bingolotto. Vi spelar aldrig men de hör till att ha programmet på i bakgrunden. Jag köpte ett gäng ostar i London och det är nog bäst att börja äta på dem innan de möglar, även om jag tycker om mögelost😉
 
Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...