26 december 2021

Julafton 2021

Hej från ett snöigt Monäs😊 Det har snöat non stop i mer eller mindre tre dagar, ibland mindre ibland mer. Om man inte fick julstämning i år så berodde det verkligen inte på avsaknad av snö.
Så här såg vårt julbord ut i år, som alla andra år, med skinkan i mitten😋 Även i år hade vi beställt ekologisk skinka från Skogsjö gård i Munsala och den var lika god och saftig som vanligt och jag rekommenderar verkligen deras kött. Jultallrikarna släpade jag med mig från England för några år sedan.

Jag började med en tallrik fisk med bland annat inlagd sill, gravad lax och sikrom. När jag var liten satt jag och åt sikrom med sked, men nuförtiden har jag svårt att få ner den. Normalt brukar man börja tycka om något man avskydde som barn, men det kan uppenbarligen svänga åt andra hållet också😏
Varmrättstallriken med allt jag tycker om på julbordet; skinka, kål- och morotslåda, brysselkål och varm rödkålssallad. Vi gör alltid lådorna och salladerna själva för de smakar 100 gånger bättre än de översötade köpta varianterna. Till dessert blir det alltid en fräsch fruktsallad. Risgrynsgröten äter vi kvällen före julafton.
Elvis håller sig mest inne nu och går bara ut när nöden kräver det.
I tid till "Karl Bertil Jonsson" gjorde Magnus vitvinsglögg som blev jättegod. Resten av kvällen satt vi bara och mös. Julklappsutdelningen tog cirka 3 minuter för vi har ju redan allt vi behöver😊.
Nej, om jag skulle packa på mig alla gamla vinterkläder jag fortfarande har hemma och ge mig ut på en frisk promenad. Vi har inte många timmar av dagsljus så det gäller att passa på.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...