13 februari 2022

Sköna söndag

Hej på er. Hoppas ni har haft en skön helg hittills! Min har varit väldigt lugn, även om jag jobbat några timmar både lördag och söndag. Det känns dock helt ok eftersom det är tyst i inkorgen och jag slipper besvara mejl var tionde minut😊.

I morgon är det Alla Hjärtans Dag, något som säkert inte undgått någon😏. Steve är inte mycket för traditioner men att ge/skicka kort är något han tycker är viktigt. Det är nog något som han fått av sin mor. Det är förstås roligare att köpa kort när dom som här ofta innehåller långa rim och texter. I Finland är de flesta korten bara en sida med en ros eller någon annan blomma på, här finns det flersidiga kort för alla tillfällen och till alla mottagare, även husdjur😊.

I går bytte vi kort och så här stod det på framsidan av kortet från Steve, så gulligt, och sant 😍.
I går köpte vi trerättersmiddagen till i morgon från matvarukedjan Waitrose. Varför göra det svårare än det behöver vara?!😏 Det enda vi behöver göra är att steka köttet och koka grönsakerna till huvudrätten och värma efterrätten i ugnen. Förrätten är klar att ätas. För förrätt, huvudrätt, 1 sidorätt och efterrätt samt 1 flaska vin för två personer betalade vi 20 pund (och det fanns många olika rätter att välja mellan). Så värt det!

I går valde jag också att låta någon annan göra maten och beställde middag från en indisk restaurang i Putney. De var dock verkligen inte snåla med portionerna för maten räckte både till lunch i dag och i morgon.
I torsdags var jag på ännu en London Walk, den här gången på National Gallery. I två timmar gick vi runt bland målningar från 1200- till 1900-talet och fick lära om oss olika målningsstilar genom århundraden, historien bakom specifika målningar och konstnärer osv. Man får ut så mycket mer av konst när någon går bredvid och berättar, förklarar och visar.

Det är alltid en stor variation på deltagarna på dessa promenade, vilket gör det extra kul. I torsdags var det ett par från Tyskland, en amerikansk universitetsstuderande, två äldre kvinnor, en ensam brittisk äldre man och jag.

I torsdags skickade jag också iväg mitt finländska pass och medborgarskapscertifikat till de brittiska passmyndigheten för att få mitt brittiska pass. Nervöst att inte kunna resa utomlands medan de har passet. Hoppas verkligen att det inte drar ut på tiden. Det är speciellt viktigt att jag får mitt finländska pass tillbaka eftersom jag bokat en resa till Portugal med 3 av mina svenska kompisar i maj och bokat biljett enligt hur mitt namn stavas i det passet.😏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...