25 februari 2022

Födelsedagsfiande

Glad fredag på er, eller så glad man nu kan känna sig när man tänker på vad de stackars ukrainarna genomlider😢. Finns det verkligen ingen som kan sätta en kula i pannan på den där ryska sociopatgrisen?! Eller varför inte förgifta honom med något radioaktivt?! ... det verkar ju vara hans egen favorit när det kommer till att röja undan motståndare😠 Den som lyckas städa honom ur vägen borde få Nobels fredspris.

För övrigt så är det min födelsedag i dag. Är ingen stor firare men Steve kommer att ta ut mig på middag på söndag när han jobbar kortare dag. Jag fick också den här massiva rosbuketten av honom i dag plus att han betalade gårdagens utflykt som jag kommer att skriva lite mer om här nedanför. Han är väldigt givmild i år😍
Träden har börjat blomma så smått här i London. Det här trädet doftar hägg även om det inte har häggens blomklasar. Det lär nog inte räcka många veckor innan de klipper gräset för första gången i parken bredvid oss.

Gårdagens lilla utflykt började med en båttripp från Wandsworth till Canary Wharf. Det är ingen turistbåt med guidning utan folk använder den för att ta sig till och från jobbet men det är riktigt avslappnade att glida förbi alla sevärdheter. 
En av de vackraste broarna över Themsen är Royal Albert Bridge.
London Eye i förgrunden.
Bank och Monument med sina höghus och St Pauls Cathedral.
Museifartyget HMS Belfast och Tower Bridge i bakgrunden.
Efter lite över en timme anlände vi till Canary Wharf där vi steg av och promenerade i snålblåsten till den kända skådespelaren Sir Ian McKellens ("Gandalfs") pub The Grapes. Jag har varit dit ett par gånger tidigare, senast på en Pub Quiz och då var han där själv också. 
Bakom disken i baren hänger staven som han använde i inspelningen av Lord of the Rings.

Maten var god och fräsch. Vi delade på friterade bläckfiskringar till förrätt ...
och så beställde jag goulash till huvudrätt, perfekt en småkall dag som detta.
När vi värmt upp oss promenerade vi tillbaka till Canary Wharf, men tog den här gången tunnelbana och tåg hem. En riktigt trevlig dag, ibland behöver den inte vara mer invecklad än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...