Kål- och morotslådor är också ett måste, hemlagade naturligtvis. Jag tycker att köpta är för söta och pureaktiga. Vi gör också alltid varm rödkålssallad, mums.
Senare på kvällen blir det glögg. De senaste åren har vi gjort glögg på tyskt sätt. Den blir mindre söt, trots sockertoppen, och mer kryddig. Basen är rödvin som man värmer upp tillsammans med glöggkryddor och pressade apelsiner. Sedan dränker man in en sockertopp med stark rom, minst 50 %....
Och tänder på. När sockertoppen smält ned i det sjudande vinet...
Är glöggen klar.
Min guddotter har växt ordentligt sen i somras och springer omkring non-stop så man har fullt sjå med att hinna med. Jag föreslog till Anna (hennes mamma) att hon skulle sätta stegräknare på henne. Hon kommer säkert galant upp till 10 000 steg om dagen:-)
Hon är också mycket fascinerad av elorgeln. Det kan nog bli en konsertpianist av henne:-)
Men även de piggaste ben kan bli trötta ibland och då är farfars famn bra att vila i.
Vår julgran. Jag köpte glasänglarna i Köpenhamn i höstas. Det var många som hade problem med sina granar i år, bland annat min bror. Granen började stinka cellulosafabrik genast den togs in trots att den "vants" med värmen enligt konstens alla regler för att undvika just detta.
Farsan och morsan hade gjort både tranbärs- och körsbärslikör. Båda var otroligt goda, jag gillade speciellt tranbärslikörens friska smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar