27 augusti 2016

Den sköna värmen fortsätter

Här fortsätter det fantastiska sommarvädret och som det ser ut så kommer inte att temperaturen att sjunka under 24 grader de kommande 10 dagarna heller. Trots att det är så varmt har Steve lyckats dra på sig en ordentlig förkylning, på virus biter ingen värme:-)

Jag gick på Body Attack som vanligt vid lunch tid och var svettig redan när jag kom till gymet:-) Efteråt så svalkade jag dock mig med världens enklaste hemgjorda glass: mixa 1 dl creme fraiche (eller rysk yoghurt), 100 g frusna bär och ett kryddmått vaniljpulver till det får glasskonsistens. Klart!
Busen är måttligt road av värmen, även om han tycker om att ligga i solen. Han går inte många meter innan han slänger sig ner för en paus. Tidigt på morgonen är det dock full rulle här när det är som svalast:-)
I onsdags testade vi på en sprillans ny restaurang i Wandsworth. Det är en fransk restaurang som heter L'Affaire som INTE hör till en kedja och sådant tycker jag och Steve om. Det var dock väldigt lugnt hela kvällen så vi fick servitörens och ägarens hela uppmärksamhet.

Servitören var indier vilket man inte ser ofta ... förutom på indiska restauranger. Indier är emellertid mycket trevliga, även om denna kanske inte hade det bästa minnet. Jag tycker inte om när de inte skriver upp beställningar i ett häfte utan försöker minnas det, det blir så ofta fel ... speciellt när det är män. Våra oliver blev till en brödkorg som ägaren som tur var kom och sa att inte behövdes eftersom det kom bröd med våra förrätter (vi iddes inte säga att vi inte beställt något bröd) och vatten fick jag be om två gånger. Nå, det blir nog bättre med lite övning.
Man gick in till toaletten via en garderob.
Jag beställde laxtartar till förrätt som var riktigt god ...
och till huvudrätt blev det grillad njurtapp (onglet på svenska). Det är inte den enklaste köttdelen på en ko men här hade de lyckats perfekt, den var så mör. De lär göra en mycket bra Sunday roast så den ska vi nog prova på också.
I torsdags var det dags för AW med Ivonne i stadsdelen Chiswick. Vi hade inte setts på hela 6 månader och då bor vi båda i sydvästra London. Vi gick till en pub/bar/restaurang som hette No. 197 Chiswick Firestation. Den var grymt mysig och snyggt inredd så där satt vi länge.
Vi beställde in en fantastisk charcuteriebricka och några flaskor vin. Det var så kul att träffa henne igen. När det var dags att åka hem så hade sista tunnelbanan fått så det blev två bussar och 20 minuters promenad istället men det var helt ok för temperaturen var så otroligt behaglig.
Jag har också hunnit se ett par av Steves bowls-tävlingar. Spelsäsongen går snabbt mot sitt slut så det gäller att passa på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...