22 augusti 2016

Purple rain, god mat och matkonst

Glad måndag på er alla! Hoppas veckan har börjat bra. Steve jobbade halv dag idag så vi hade äntligen tid att städa lägenheten. Nu är allt dammfritt och fräscht igen.

Här kommer lite halvdåliga bilder från de senaste dagarna, jag har inte kommit mig för att ladda ner bildbehandlingsprogrammet till min nya dator ännu, tar typ hela 5 minuter:-)

I lördags var jag och Carina på "sing-a-long"-bio och såg Purple Rain med Prince som ju dog i våras. Man kan inte säga att filmen var något mästerverk, både dåligt skådespeleri och manus (vanligt för 80-talsfilmer tycker jag), men musiken var ju naturligtvis bra och man fick ibland skratta så tårarna rann när man hörde åskådarnas kommentarer:-)
När jag kom hem upptäckte jag att Busen hade underhållit sig själv med min påse med tuggummin. Han hade knuffat påsen i golvet, tömt den på tuggummin och gömt dem under sängmattan ...
I söndags promenerade vi in till Putney och åt engelsk frukost på puben The Rocket. Det var länge sedan vi ätit frukost där men sååå gott. Efteråt kollade vi i affärer i Putney vilket gick snabbt eftersom de inte har många vettiga affärer att besöka.
På kvällen testade jag ett recept på "Ägg i moln" som var grymt gott. Rätten passar både som frukost, förrätt, lunch etc. Mitt moln blev lite mörkt då ugnen är så effektiv så nästa gång ska jag förkorta gräddningstiden med en minut. Ni får receptet nedanför:
Ägg i moln
2 portioner

Ingredienser
2 ägg
1/2 dl knaperstekt bacon
3 msk hackad gräslök
1 dl riven parmesanost

Gör så här:
1. Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.
2. Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.
3. Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.
4. Lägg upp två olika stora högar på en plåt med bakplåtspapper som smörjts med lite olivolja under och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.
5. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 2-3 minuter.
6. Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.
7. Ställ i ugnen ytterligare 2-3 minuter.
8. Ta ut och servera direkt.

Ikväll så testade jag att göra en avocadoburgare. Jag hade sett en bild på avocadoburgaren på FB för några veckor sedan och beslöt mig för att prova. Blev riktigt bra men den är nog mer god och snygg än praktiskt:-)
Busen har börjat ligga på mina ben på natten igen, inte det minsta bekvämt men man har inte hjärta att störa honom när han vill vara nära:-)
Idag följde jag med Steve när han träffade en fotspecialist på Queens Hospital som ligger i sydvästra London. Han har haft problem i fler år med en "knöl" under foten som, speciellt när det är varmt, sväller och värker. Inte det ultimata när man går hela dagarna. Han var till samma läkare för 3-4 år sedan och då fick han ett par sprutor i knölen och smärtan försvann under ett par veckor. Men, det är ju bara något som tillfälligt döljer symptomen men botar inget så nu har Steve fått nog och det blir väl operation om några månader och sjukledigt ett par veckor.

Så här såg "matutbudet" ut på sjukhuset, bara cancer-, hjärt- och kärlsjukdoms-, och diabetesmat så långt ögat nådde. Det enda hälsosamma var vatten. En rolig sak dock var den äldre mannen som satt och spelade piano i sjukhusentren, det har jag inte sett på något sjukhus tidigare:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...