16 augusti 2016

Kulinarisk njutning

Hejhej, nu har det gått några dagar igen. Här är vädret fortfarande fantastiskt vackert och det kommer att fortsätta nästa vecka. I like a lot!!! Det är inte mer än rätt dock för våren var både lång och kall i år.

Den här veckan har jag sprungit både på gym, som vanligt, och på Steves bowls-tävlingar, som vanligt:-). Jag tycker det är riktigt avslappnande att sitta och kolla, man talar lite med de andra och njuter av den lugna sporten och vädret. Dessutom har han spelat i flera singeltävlingar nu och det med stor framågng.

I lördags åkte Steve och jag in till stadsdelen Shoreditch i östra London och åt en alldeles fantastisk middag på den nyöppnade restaurangen Strut & Cluck som serverar mat från östra Medelhavet. Det var nog en av de bästa måltiderna jag haft på en restaurang, allting både smakade och såg fantastiskt ut.
Jag började med en förrätt av pulled turkey (kalkon var det enda köttet som de serverade) som var helt underbar.
Sedan beställde jag grillat kalkonben på lika grillad vitkål. Benet var jättestort och man blev ordentligt mätt.
Vi delade också på ett halvt, jepp grillat, blomkålshuvud med bl.a. creme fraiche som smaksatts med citron. Steve tycker vanligtvis inte om blomkål men den här gick ner i ett nafs, han nästan sög på stjälken:-). Servicen var inte den mest effektiva men det råkade komma 25 gäster på en gång och det fanns bara 3 servitörer så det blev lite kaos. Hit vill jag ABSOLUT igen, det var njutning i varje tugga.
När vi betalat tog vi en runda runt Brick Lane eftersom det fortfarande var varmt och skönt i luften. Under vandringen såg vi den här stoppskylten som fått en liten "ansiktslyftning":-)
Jag har också lagat till ett par goda måltider här hemma, ni får receptet på kvällens rätt lite senare. Igår gjorde jag rödbetspesto som blev helt fantastiskt gott och vacker dessutom. Jag åt dem med kolhydratfria nudlar. Ni får receptet nedanför bilden.
Rödbetspesto 
1 sats

200 g rödbetor (ca 2 rödbetor)
1 liten vitlöksklyfta, finhackad
Rivet skal av 1/2 citron
Några droppar färskpressad citronsaft
1 dl hackade valnötter (eller pistaschnötter eller mandel)
1 dl olivolja
1 dl färskriven parmesanost
Salt och peppar

Gör så här:
Rosta tvättade rödbetor mjuka i 200 C varm ugn i ca 45 minuter. Låt svalna till rumstemperatur. Dra av skalet och skär betorna i bitar. Kör dem i mixer tillsammans med vitlök, skal och saft av citron, nötter och olivolja. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar. Använd sedan peston på önskat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...