9 augusti 2016

Tillbaka i London igen

Så är jag tillbaka i London igen, känns som om jag inte haft semester alls. Man vänjer sig snabbt till vardagen. Maten har också återgått till det normala, med mycket goda sallader.
Som jag berättade tidigare så hade jag använt mina Finnair-flygpoäng och uppgraderat mig till Business Class, det innebar också att jag hade åtkomst till Business Class-longuen på Vanda flygfält. Jag hade inte så mycket tid på flygplatsen men hann ändå kika in för lite fingermat och ett glas bubbel. Majoriteten av besökare i loungen var asiater så det kändes inte som om jag befann mig i Finland:-)
Finnair-planet tillbaka till London var inte lika fint som när jag kom men det "fick väl duga":-). Som vanligt fick man varm mat och äkta bestick och proslin. Till förrätt fick vi kallrökt hjortkalv och fräsh ost. Det var riktigt gott men det var lite lite kanske:-)
Huvudrätten var grillad kyckling, broccoli och batatmos. Jag åt kycklingen med en extra smörklick på och broccolin men moset tyckte jag smaka lite konstigt så det lämnade jag.
All sprit är gratis så jag beställde ett par små flaskor champagn och en rödvinsflaska. Flygvärdarna hade dock lite svårt med svenskan och förstod inte när jag sa att jag ville ha en flaska champagne. Den första frågade om jag ville ha is till och då förstod jag att hon missuppfattat och trott att jag ville ha "campari" eller nått. Den andra gav mig en filt när jag bad om champagne ... den missförståndelsen är lite svårare att förstå:-). Annars var servicen bra.
Vi närmar oss England, här är Hollands milslånga sandstrand, inga vassar och annat ogräs där inte.
Vi flyger över den engelska landsbygden.
Hyde Park
Rader efter rader av Viktorianska hus
Themsen med Tower Bridge och The Shard på bilden till höger.
London Eye, Westminster ...
Det är alltid ett nöje att flyga in mot London och se alla sevärdheter.

Det gick snabbt att ta sig genom passkontrollen och jag fick till och med väskan. Ägarna till väskraden bakom människorna har inte haft lika tur.
När jag äntligen kom hem med väskor och ryggsäck så möttes jag av en ganska oberörd katt, det var som om jag inte ens varit borta:-)

De senaste dagarna har jag främst besökt gymmet och jobbat. Vädret är inte dumt alls men det ska bli ännu bättre nästa vecka med temperaturer upp till 30. Det har jag inget emot:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...