23 december 2016

Dagen före dagen D

Glad dan före dopparedan på er! Sitter och pöser efter en stor tallrik hemgjord risgrynsgröt och fruktkräm, den enda gången på året jag äter den kolhydratstinna rätten som tyvärr är så fantastiskt gott:-)

Nu är alla julklappar paketerade och som vanligt så ser det ut som om en femåring har gjort det, jag tycker att det är så otroligt tråkigt att paketera och försöker få det gjort så snabbt som möjligt.

Tidigare idag åkte jag med morsan på en gravgårdsturné för att tända ljus på släktingars gravar. Det brukar vara normalt morsan och farsan som åker men han är sjuk med feber så det skulle inte vara så lyckat att gå runt på blåsiga gravgårdar i det tillståndet. Hoppas han är piggare till imorgon.

Julgranen är som sagt uppe och står och glittrar och tindrar i vardagsrummet. Elvis är lite lätt fascinerad av änglahåret, speciellt i början, och när han vill retas så börjar han tugga på det vilket ju är big no no.
Igår var det dags för Magnus och min årliga glöggkväll i vår gillestuga tillsammans med Cecilia, Björn och hans bror Erik. Jag gjorde en paj enligt det här pajskals- och äggstanningreceptet. Den här gången fyllde jag det med mjukstekt broccoli och silverlök och brieost samt salamiskivor.
Enligt tradition så dricker vi alltid Feuerzangenbowle.
Drycken både smakar god och är vacker när den görs.
Vi åt, drack och prata till 2 på morgonen och då hade vi bränt all ved som farsan hade tagit in:-)
Jag hade gjort ett mer LCHF-vänligt godis, nämligen bounty-bollar. De är sagolikt goda.
Elvis kom också ner och kolla med jämna mellanrum och hängde (bokstavligen:-)) med oss.
Nej, nu ska jag fortsätta att kolla på ett gammalt avsnitt av Jul med Ernst som dom visar på TV.

God Jul på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...