31 december 2016

Julen 2016

Så är julen över för den här gången och ett nytt år står för dörren.

Jag kom tillbaka till London i torsdags och det första jag åt var en takeaway-kebab med sallad. Inget mera julskinka förrän nästa jul:-). Jag har inte gjort några stordåd sedan jag kom tillbaka utan jobbat lite (alla kunder verkar vara på semester nu), städat lägenheten och gått på gym både idag och igår. Jag tänkte att det är lika bra att starta starkt och återvända till träningen genast för annars blir man lat.
Årets jul blev inte som vi planerat eftersom farsan fick åka in på sjukhus dagen före julafton. Då hade han haft feber i flera dagar som inte gav med sig utan istället steg. Först trodde vi att det kunde vara maginfluensa eller vanlig influensa som alla verkat ha fått precis före julen, men det visade sig sedan, efter många olika prov och odlingar, vara en bakterie som alla har på huden och i munnen men som kommit in i blodet och orsakat blodförgiftning. Sköterskan som morsan pratade med samma kväll som de anlände med ambulans sa att det var bra att de inte väntade längre eftersom farsans kaliumvärde var alldeles för lågt. Bakterietillväxten hade troligen pågått en tid vilket innebär att sänkan inte sjunker jättesnabbt och läkarna vill inte skicka hem farsan innan allt har undersökts ordentligt trots att han känner sig ok igen. Det är dock bra att de är noggranna för om man inte får bort alla bakterier så kan de återvända med förnyad styrka.

Morsan, min bror Magnus och jag fick fira på tre man hand i år och även om maten var lika god som vanligt så kan jag inte precis säga att vi hade någon större julstämning.
En källa till underhållning var dock katten Elvis. Han fick ett klösträd i "julklapp" som han kastade sig över med liv och lust varje gång han kom in:-)
Var är mina andra julklappar?
Före jul höll Magnus och jag vår årliga glöggkväll hos oss tillsammans med våra kompisar Cecilia och Björn samt Björns bror Erik. Vi drack Feuerzangenbowle, njöt av den öppna spisen och pratade till två på natten, precis som det ska vara:-) Jag hade tagit bilder från kvällen men när jag skulle ladda ner dem från kameran hade de försvunnit.

En eftermiddag och kväll åkte jag in till Jakobstad för att träffa min kompis Maria. Vi brukar alltid försöka träffas på middag en gång under jullovet.
Vi började iallafall med bio och såg Hundraettåringen som smet från notan och försvann. Filmen var helt ok även om den inte lockade till några gapskratt.
Efter bion åt vi en god middag på restaurang Ludwig. Till förrätt valde jag en fisk- och skaldjurstallrik som kanske nog kunde ha innehållit lite mer mat:-)
Till huvudrätt valde jag renfilé med grönsaker istället för potatis. Man kan äta nötkött och griskött alla andra dagar så när jag såg renfilén så var valet enkelt, portionen var dessutom tillräckligt stor och jag blev ordentligt mätt.
Jag avslutar med ett par bilder av vintertjocka Elvis. Så här sitter han varje kväll vid 20-tiden och väntar på att få sina godsaker. Han får först en köttpinne som han inte ens tittar på (ibland sätter han sig demonstrativt på bitarna:-) tills han fått sina hårda godiskulor.
Så här låg han sista kvällen, helt slut av allt festande;-)
Ja, det var min jul det i stora drag, nu får man bara hålla tummarna för att farsan får komma hem snart från sjukhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...