23 december 2016

Grönkålstimbal

Den här rätten med den hälsosamma grönkålen hittade jag i ett nummer av Allers. Jag gjorde den för några dagar sedan och den blev riktigt lyckad. Recept under bilderna
Grönkålstimbal
Ca 12 portioner

225 g grönkål
3 dl gräddfil
3 ägg
185 g västerbottenost
1 krm vitpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 C
2. Repa grönkålen från stjälken och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av.
3. Vispa ihop gräddfil och ägg. Grovriv osten på ett rivjärn och blanda ner. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Grovhacka grönkålen och placera den i smorda muffinsformar (jag använde porslinsformar som man använder till creme brulee). Häll över äggstanningen och rör om försiktigt.
5. Ugnsbaka formarna i vattenbad - ställ formarna i en långpanna och häll upp vatten en bit så botten på formarna och en liten bit upp täcks - i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
6. Låt svalna något och ta försiktigt ut dem ur formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...