20 december 2016

Hej från Finland

Hej från mej. Nu har det hunnit gå flera dagar igen innan jag uppdaterat bloggen. Det känns som om dagarna rusar iväg då vi bara har dagsljus några timmar varje dag. Dagarna känns mest som en lång kväll:-) Den här veckan jobbar jag varje dag och när man har tidsfrister som står på kö så känns det dessutom som om timmarna går snabbare än vanligt. Nu har jag iallafall skickat iväg ett mastodontprojekt som var extra utmanande eftersom källtexten (engelskan) var urdålig och man fick sitta och fundera vad de egentligen ville ha sagt. Ursprungstexten var italienska. Jag meddelade kunden tidigare att de skulle informera slutkunden att någon måste absolut läsa igenom engelskan innan någon blir skadad på grund av att de missförstått texten (det var en bruksanvisning för en större maskin där man kan både bränna och klämma sig).

That about that. Vad har jag gjort annat då sedan jag anlände på fredag, MED mitt bagage för ovanlighetens skull?!:-)
På lördag gjorde jag faktiskt inte så mycket, tränade enligt samma 45-minutersprogram som i somras och jobbade eftersom jag ju befann mig på resande fot hela fredagen.

Elvis är mysigt vinterfet just nu och ligger mest och latar sig på antagligen på soffryggstödet eller på sin favoritjulmatta. Däremellan springer han in och ut säkert 30 gånger om dagen, vi gör inget annat än öppnar dörrar:-)
I söndags var föräldrarna och jag på god julbuffe till Juthbacka restaurang i Nykarleby. Där fanns många godsaker att välja mellan, även prinskorvar och köttbullar för de mera svensksinnade:-)
Kön var väldigt lång så det gällde att inte vara alltför utsvulten:-) Vi åt i den gamla herrgårdsdelen som skulle ha varit jättemysig om de juldekorerat (mycket) mer och kanske spelat julmusik svagt i bakgrunden. Nu kändes det lite avskalat.
Igår var det dags för mitt årliga tandläkarbesök, hua. Jag är väl inte precis rädd för tandläkaren men det är ju inget man längtar efter precis och man väntar bara på att tandläkaren ska säga ordet "karies". Som tur var hade jag inga hål även denna gång och det tackar jag som vanligt LCHF-kosten för. Jag har inte haft ett enda hål på 6 år, vilket är så länge som jag ätit LCHF. Tidigare var det alltid något trots att jag borstade och flossade. Nuförtiden borstar jag oftast tänderna bara på kvällen (om jag inte ska ut) men istället använder jag kokosolja i mitt morgonkaffe som har bakteriedödande egenskaper. 30 minuter senare och 180 euro fattigare dansade jag lättad ut från tandläkaren:-)

Morsan hade följt med mig till stan då hon hade ärenden att uträtta så hon fick äran att köra på den extremt dåligt underhållna och isiga vägen. Snart får man väl sätta snökedjor på personbilen för det här är under all kritik. På vägen hem höll dessutom solen på att gå ner och det kändes som om vi körde rätt in i solen:-)
Igår kväll hälsade jag på min äldsta kompis Beatrice (vi lärde känna varandra när vi var fem!). Vi säger alltid att vi ska maila mellan våra träffar (vi träffas när jag är hemma på sommaren och på jul) men vi kommer aldrig till skott. Det är dock aldrig några tysta stunder när vi väl träffas och vi kommer snabbt på banan igen:-)

Ikväll har vi klätt granen som är jättefin ... på vissa sidor:-) Den är iallafall personlig och så har vi fått den gratis från vår egen skog så man ska inte klaga. Tänk vad tråkigt det skulle vara om granen såg likadan ut år från år, nu får man vara lite kreativ med bollarna och glittret för att maskera eventuella brister:-)

Imorgon är det dags för mitt halvårsbesök på frissan, DET ser jag fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...