17 mars 2017

Helg och ny cocktail

Så var det äntligen fredag igen, så skånt. Jag har spenderat dagen med att jobba, gå på gym, jobba lite mer och dammsuga upp den senaste dosen av katthår.

Ikväll gjorde jag så god mat. Jag ugnsstekte ett cajunkryddat kycklingbröst tillsammans med små brysselkål och blomkål som kryddats med olivolja, salt och chili i 170 C, 30 min. Brysselkålen blev himmelskt goda. Jag kokade dem först i saltat vatten tills de var nästan genommjuka innan jag satte dem på ugnsplåten tillsammans med kycklingen och blomkålen. När allt var klart hade de fått en mjuk insida och lite krispig utsida. Nu kommer jag att äta ugnsrostad brysselkål minst 3 gånger i veckan-)
I måndags hittade jag ett par nya gympaskor på TK Maxx. Jag sliter ut 2-3 par om året så det började bli dags att köpa nya. Jag skulle nog aldrig betala 60 pund och uppåt för ett par gympaskor eftersom jag nöter ut dom så snabbt, men de här Nike fick jag för 34 pund och det tyckte jag var ett fynd.
Busen ville naturligtvis också vara med på bild, och då helst närmast linsen:-).
I onsdags provade jag ett recept på en fantastiskt god cocktail som kallas Cucumber Royal och som är lågkolhydrat om något och fantastiskt fräsch. Ni får receptet under bilden.

Cucumber Royal 
1 drink:

1/2 dl riven gurka
4 cl gin, gärna Hendricks
2 cl citron
Torrt mousserande vin,

Börja med att tvätta gurkan och riva den.  Muddla gurkan med gin. Sila gurkan i en shaker och pressa i citronen. Skaka med is och häll upp i cocktailglas. Fyll upp med mousserande vin och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...