19 mars 2017

Teater för hela slanten och matkoma

Söndag igen och jag är just hemkommen från Kingston där jag spenderat hela eftermiddagen och kvällen med maratonteater. Kom hem 22.30! Man har gjort två teaterpjäser av italienskan Elena Ferrantes 4 böcker som handlar om två flickor som växer upp tillsammans i Neapel på 50-talet och framåt till våra dagar och hur olika deras liv blir och idag kunde man se båda två. Jag har läst den första boken i SWEAs bokklubb och tyckte den var så bra att jag funderade på att läsa de tre andra också. När jag såg att de gjort teater av böckerna så valde jag att köpa biljetter dit istället:-) Det blev en riktig heldag på teatern där den första delen började kl. 14.30 och den andra kl. 19.30.
Jag kunde inte klaga på min sittplats, men så knep jag den sista i "Stalls"-området också. Ibland lönar det sig att gå på sådana här evenemang själv.
Mellan pjäserna höll man två timmars paus så att folk kunde gå och äta middag någonstans. Jag hittade en mysig pub alldeles vid teatern och jag beställde en grönkålssallad med kyckling, bacon, ägg, cashewnötter, vårlök och kokosflakes och ett glas vin som jag åt samtidigt som jag läste en bok jag laddade ner igår.

Igår åt Steve och jag sen lunch på ett ställe här i Wandsworth som kanske får 1 poäng av 10 i atmosfär men maten är desto godare. Det är ingen fine dining men maten smakar bra för vad det är och kostar. Vi gick dit efter mina två lördagspass på gymmet.
Jag beställde en English Breakfast som kom med kaffe och färdigsmörat rostat bröd (som Steve åt). Allt för 5,40 pund!
Steve var mer sugen på en "riktig" lunch och beställde en rejäl portion lever, bacon, grönkål och rostad potatis, också under 6 pund. Vi behövde ingen mer mat den här dagen.
På tisdag flyger vi iväg till New York för 4 nätter. Idag har jag bokat transfer till och från flygplatsen och hotellet (det är hälften billigare när man bokar transfer som hämtar och lämnar folk på flera hotell än om man skulle ta en vanlig taxi). Imorgon återstår att checka in till flyget och boka minicab som hämtar oss härifrån på tisdag morgon. Flyget avgår 8.20 på morgonen och man borde nog vara vid flygplatsen tidigare än normalt eftersom det är till USA vi ska åka, jag kan tänka mig att kontrollerna är mer noga ... för att inte tala om när vi anländer till flygplatsen i NY.

I natt var det jag som fick en högt kurrande 5 kg katt på magen. Busen hade av någon orsak bestämt sig för att det var min tur nu att känna "bördan". Jag vet inte vad som flög i honom för han har i princip aldrig lagt sig på mitt bröst utan det brukar vara Steve som han trakasserar tidigt på morgnarna:-) Hoppas han inte tar det för någon vana för jag tycker inte om att bli störd i sömnen, varken av folk eller fä:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...