13 mars 2017

Dittan och dattan och pizzasnurror

Jaha, det var det veckoslutet det. Svisch så var det över.

Igår, söndag, gjorde vi inget speciellt. Jag steg upp kl 9 och 30 minuter senare stod jag i gymmet för en timmes Body Pump. De första 10 minuterna är man styv som en pinne och smått groggy av sömn men sedan vaknar man till i tid för de tyngre tungderna.

I lördags var vi ett gäng som träffades hos Cecilia och Björn för att testa ett par flaskor med olika spritsorter som vi inte hann öppna på nyåret. Vi började iallafall med att fylla våra magar med god italiensk mat på en restaurang som heter Trattoria Monte Bianco. Servicen var det lite si och så med, personer som inte beställt förrätt fick sin huvudrätt samtidigt som vi fick vår förrätt och sedan fick de vänta när vi åt våra huvudrätter?!?! Inredningen påminde också mer om ett engelsk cafe där man serverar English breakfast till byggarbetare men maten var det däremot inget fel på, riktigt god och riklig.
Min förrätt, en blandning kallskuret.
Min förrätt, grillad bläckfisk som fyllts med finskurna bläckfiskarmar och blomkål på en bädd av grönkål och broccoli. En rätt helt i min smak, så god och den perfekta lågkolhydraträtten.

Efter den goda maten och vinet gick vi hem till Cecilia och Björn där vi fortsatte kvällen med småplock och finländsk örtlikör, Valhalla och japansk starksprit.
Björn, som nyligen varit på arbetsresa till Las Vegas, hade köpt med sig ett paket näringsrikt godis; syrliga maskar. Det var mycket nollor i innehållsförteckningen, förutom när det kom till socker ... kanske inte förvånande när leverantören heter It's Sugar:-)
När vi kom hem möttes vi av tulpaner som gått och "lagt sig" förutom en som stod tappert på vakt:-)
Som avslutning ett recept på ett mycket gott mellanmål eller i mitt fall, frukost, taget från den här bloggen.
Pizzasnurror
Ca 16 st

Pizzabotten
4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping 
1 dl tomatsås
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)

Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 C. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna. Bred ut smeten på bakplåtspapper med slickepott. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!) Höj ugnsvärmen till 225 C. Lägg på tomatsås, strimlad skinka och riven mozarella och rulla ihop från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12 mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...