5 mars 2017

Kompisträffar, middagar och utforskning av norra London

Trevlig söndag på er alla! Jag ligger på soffan under en filt och myser, Steve och jag kom hem för ca 1,5 timme sedan efter en utflykt så långt norrut man kan komma med en av Northen Line-linjerna, High Barnet. Steve hade köpt en cykelram på ebay och om han hämtade den själv så fick han få den billigare. Ingen av oss hade varit dit tidigare så vi tog det samtidigt som en söndagsutflykt. Området var inte så pjåkigt, ganska fint jämfört med många andra områden i norra, och speciellt nordöstra London.

Jag började iallafall dagen med en timmes Body Pump och sedan var jag redo för dagen.
Igår var jag och två kompisar som jag lärt känna i SWEA, Cecilia och Angela, samt Angelas brors ex och deras dotter ut och åt nordafrikansk middag på restaurangen Momo som ligger alldeles vid Regent Street. Innan middagen träffades vi på baren Aqua Spirit nära Oxford Circus för en fördrink. Till samma bar hör en japansk restaurang och en takterrass som lär vara helt fantastisk och något att testa i sommar kanske.
Vi hade en mycket trevlig kväll och maten var god, men jag undrar inte om Azou är snäppet bättre även om de har större meny här men de är också dyrare. Restaurangen ligger iallafall centralt och kanske de har specialpriser på dagen.
I fredags firade min kompis Mia och jag våra gemensamma födelsedagar, hon fyller dagen före mig. Den här gången gick vi till den japanska restaurangen Roka i Aldwych. Vi hade bokat ett specialerbjudande som innebar flera förrätter, en huvudrätt, efterrätt och var sitt glas bubbel.

Till förrätterna hörde sashimi (dvs rå fisk)
... sushi. Jag har inte ätit sushi med ris på 6 år, brukar göra egen med blomkålsris men det alternativet har inte kommit till japanska restauranger ännu:-)
... och dumplingar. Allting smakade jättegott.
Till huvudrätt kunde vi välja mellan två olika huvudrätter men vi ville båda ha stek. Någon ordning på delandet tyckt vi att det fick vara och den andra rätten, kyckling, äter man hemma i parti och minut och är en vardagsrätt tycker jag. Köttet var fantastiskt gott och portionen var stor.
Servicen var mycket bra och olika servitörer hade olika uppgifter, lite förvirrande ibland:-)
Eftersom efterrätt ingick i priset så gjorde jag ett undantag och jag beställde chokladfondant med grönt te som rann ut när man satte skeden i kakan. Den var väldigt vacker och fantastiskt god och smälte i munnen. Efter måltiden kände vi oss alldeles fullproppade och jag säkert mer eftersom jag ätit kolhydrater som jag normalt inte äter och de svällde i magen. Vi gick dock vidare för var sitt glas vin till en pub i närheten eftersom vi inte setts på två månader och hade mycket att prata om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...