3 mars 2017

Veckan som gått

Trevlig fredag! Här börjar det lugna ner sig i inkorgarna inför helgen, skööönt. Det har verkligen varit intensivt den här veckan men nu känns det som om jag hunnit ikapp ännu en gång:-) Det hjälpte dock inte att internet strejka ett par gånger under dagen när deadlines knackade på dörren.

Men, det har inte bara varit jobb sedan jag senast bloggade utan jag har också hunnit äta gott och träffa kompisar.

I söndags kom t.ex. Cecilia och Björn hit. Vi började hos oss med lite fördrinkar och så fick Busen sina japanska lekasker. Längre ner ser ni när han leker med en slags fisk som fylls med kattmynta. Det fick fart på honom och han kunde inte hålla sig från att rulla sig på alla platser där myntan läckt ut:-)

Senare på kvällen gick vi alla till den nyöppnade restaurangen TWID för en god måltid. De hade ändrat på några av de rätter (de testar fortfarande rätter) som jag åt förra gången vilket jag inte gillade, ibland ska det vara som det alltid varit:-)
Anka med jättegod picklad blomkål.
Oxkind


Den här gången satte de oss i en av balkongerna. Stackars servitör som måste springa upp och ner hela tiden med mat och dryck:-)
Det var väldigt lugnt när vi kom dit men det droppade inte lite fler människor efter kl 20, som är den tid som de flesta engelsmän äter, vi följde finländsk tid och anlände 18.30:-). När vi skulle betala berättade servitören att den första flaskan vin som vi beställde var gratis, som tack för att vi var återkommande kunder. De har koll på en minsann men det var ju jättesnällt.
Här är videoklippet med en "hög" Busen.
I tisdags träffade jag min gamla vän Carola på restaurang Hudsons i Putney. Vi lärde känna varandra när hon bodde här i London men bor tyvärr i Sverige igen sedan några år tillbaka. Hennes man, och hennes två tjejers far, bor fortfarande i London så när de kommer över för att hälsa på honom så passar vi alltid på att träffas.
Fina Carola
En av standardförrätterna som jag oftast väljer (de har tyvärr lite kolhydratstinna förrätter så det finns inte så mycket att välja mellan), avocado med räkor och creme fraiche.
Till förrätt provade jag något nytt, grisfileer som fyllts med massor av ost. Jättegod rätt förutom såsen som hade äppelmos i sig. Engelsmän älskar äpple till gris men jag tycker det är för sött och jag äter inte äpplen heller längre. Det var en riktigt trevlig kväll med Carola och kul att få uppdatera sig om varandras liv igen.
I onsdags var det dags för SWEAs styrelsemöte som vi höll på den östeuropeiska restaurangen, Baltic. Jag har varit där tidigare och föreslog den. Förutom att det kanske var lite för hög volym så fungerade allt annat bra. Här går vi igenom agendan och ser mycket seriösa ut:-)
Till middag beställde jag en mycket polsk rätt som innehöll, korv, ankben (tror jag det var och surkål. Det kom även en bit pulled pork men den var alldeles för tuggummifettig så den hoppade jag över. Nästa möte kommer vi att hålla på en annan restaurang, det finns massor att välja mellan här i London.
Nej, nu måste jag åka iväg, ska träffa Mia på en gemensam och lite försenad födelsedagsmiddag (hon fyller dagen före mig). Det är många födelsedagar i februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...