9 mars 2017

Våren har anlänt och lite andra grejer

Hejsvejs. Hoppas att ni har haft en bra torsdag. Steve och jag slappar som vanligt med var sin laptop i famnen och Busen har gått i sängkammaren för att ta sig en tupplur.

Idag har vi äntligen kunna njuta av vårvärme med upp till 16 grader. Det var verkligen inte en dag för tidigt. För att "fira" tog jag årets första promenadrunda, den som jag alltid tar och som räcker exakt en timme, och lyssnade samtidigt på en ljudbok. Jag har börjat lyssna på ljudböcker så smått och med ELIB så får man ladda ner både vanliga böcker och ljudböcker gratis (är svenska/finlandssvenska biblioteks utlåningstjänst på nätet). Jag har tidigare laddat ner e-böcker men nu har jag börjat använda deras ljudbokstjänst också. Ibland bryts uppläsningen och man får ladda om den men på det stora hela är jag nöjd, man ska kanske inte kräva så mycket av en gratistjänst. Jag brukar ofta lyssna ett tag innan jag somnar eller när jag reser. Ibland är det skönt att slippa hålla i en bok eller läsplatta och bara blunda och lyssna.
Igår var jag på bio med några sweor, det är jag och en annan kvinna som håller i bioklubben nuförtiden då de två tidigare "ansvariga" har flyttat/ska flytta från London:-(

Igår tittade vi på den oscarsbelönade filmen Moonlight. Den var väl sisådär, lite för långsam och lång för min smak.
Efteråt hör det till att äta middag och diskutera filmen och den här gången hamnade vi på en vacker hotellrestaurang (jag visste inte att det var ett hotell när jag bokade:-) som hette Boyds Grill and Wine bar.
Vi beställde alla 100 gram stek och jag insåg att 100 g inte är mycket kött när tallriken kom, men gott var det:-).
När jag kom hem stod det en stor burk med choklad från M&S på vardagsrumsbordet. Steve berättade att en av våra grannar köpt den till oss som tack för att hon fått låna Busens kattbur när hon skulle ta sin katt till veterinären. Hon hade inte heller glömt Busen som fick en liten påse kattgodis. Det var så himla gulligt:-)

Busen får kattgodis varje kväll och för tillfället är hans favorit Dreamies med ostsmak. Jag har fått börja gömma påsen under kuddar för annars biter han sönder påsen och äter alla godsaker. Naturligtvis har han redan lärt sig var påsen finns och ibland borrar han sig envist under kuddarna som en torped och drar fram påsen. Snåljåp:-)
För ett par dagar kom han och lade sig på mina ben och myste på den mjuka fleecefilten. Han såg så medveten ut när han kom, "a cat on a mission":-)
Och ibland får han för sig att klämma in sig under soffan. Ännu ryms han, men det är med knapp nöd:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...