26 september 2017

Årets kräftskiva

Glad fredagskväll ... hann jag skriva innan jag kom ihåg att det bara är tisdag ännu. Idag har vi haft ännu en vacker dag, sol största delen av dagen och 21 grader. Jag besökt gymmet som vanligt på morgonen men då fick jag ju ingen sol så det var bara att pallra sig ut på eftermiddagen. Jag laddade ner en bok från nätet och gav mig ut på en entimmesvandring. Ljudböcker är verkligen bra när man är ute på promenad eller ligger och solar, tiden formligen flyger iväg.

Ikväll blev det stekta pump- och zucchininudlar med bröstet från en färdiggrillad kyckling till middag. Jag har blivit riktigt besatt av färdiggrillad kyckling, den blir så mycket saftigare än när jag gör dem själva i ugnen,

Igår kväll var min middag 10 gånger enklare, "ostsmörgås" med ett tjockt lager smör samt ett par skivor metwurst. Gott och helt tillräckligt eftersom jag inte kände någon större hunger och hade noll inspiration.
Så kommer då några bilder från lördagens fantastiska kräftskiva hos Cecilia och Björn som alltid ställer till med en hejdundrande fest. Det bjöds på både vanliga kräftorna i förpackning och äkta engelska kräftor, som kokats av en svensk kock som bor i London (ägde tidigare Stockholm Deli i Mortlake tillsammans med sin partner Mayvor). Nu har de bestämt sig för att ta det lite lugnare och fokuserar endast på catering vilket var tur för oss så vi kunde beställa kräftor från dem. Jag åt deras kräftor redan ifjol på SWEAs kräftskiva och de var helt fantastiskt goda, finns inga paketkräftor som ens kommer i närheten av deras. Dessutom, vad kan vara bättre än att äta lokala råvaror.

Jag hade lovat hämta kräftorna eftersom paret bor i närheten av oss, i Putney, och efter lördagsmorgonens dansklass och frukost i magen tog jag bussen dit. De färdiga kräftorna låg och gottade sig i sin lag i en stor plastbunke.
Påsen och bunken var oroande lik den bomb som terroristerna försökte spränga i tunnelbanan för några veckor sedan.
På kvällen tog Steve och jag en Uber-taxi till Cecilias och Björns för det skulle ha varit lite väl mycket bärande att släpa en bunke full av räkor och lag genom stan. Steve och jag har använt Uber då och då och aldrig haft några problem, men nu har företaget inte fått förnyad licens av någon orsak och chauffören som vi åkte med var förstås oroad. Det är tusentals personer som förlorar sin inkomst om inte Uber och Transport for London lyckas komma överens. En intressant "sidoeffekt" av det här var att båda Uber-chaufförerna (vi åkte hem med Uber också) var ovanligt trevliga, en av dem till och med ursäktade sig när han måste göra en lite för snabb inbromsning på grund av att en idiot sprang över gatan precis framför taxin.

En timme senare (vi åkte genom centrum så trafiken var kaotisk) kom vi äntligen fram med en lätt droppande påse. Det var tur att jag hade tagit med en liten handduk som vi kunde sätta under påsen och samla upp kräftvattnet för annars hade den stackars chauffören inte haft det för kul resten av dagen, eller följande, med en bil som stank skaldjur:-)

Ahhh, finns det någon vackrare syn. Tjocka engelska kräftor i en himmelsk kräftlag.
Björn serverade snapsarna med ugnsvante för att undvika frostskador, smart:-)
Så började då sjungandet, sörplandet, ätandet och snapsandet.
Kräftor, köttbullar, sallad och ostpaj (lchf), muuums. Vi åt och åt och sjöng och sjöng.
Sofias årliga kräftkonst:-D
Jason försökte andas in kräftorna ... hoppas att lukten inte fastnade i näsan, lukten av gamla kräftskal är inte att leka med:-D
Cecilia hade också gjort cheesecake som var fantastiskt god men den glömde jag fotografera. Cirka halv tolv tackade vi för en fantastisk kväll och tog taxi hem igen.

Jag gjorde inte så mycket på söndag, gick ut och promenerade i det vackra vädret och jobbade lite. Steve åkte till cykelmässan i Birmingham med ett par av sina kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...