13 maj 2019

Bowls-säsongen har startat och "London is a forest"-promenad

Hej alla, hoppas ni har fått en bra start på veckan. Här har solen lyst hela dagen och temperaturen har lyckades kravla sig upp till runt 17 grader. Jag gick ut på min ljudbokspromenad men tog vårjackan på. Mitt i promenaden hade jag dock fått upp värmen så jag måste ta av mig den. Den här tiden på året är lite jobbig när det kommer till vad man ska ta på sig för kläder, man antingen svettas eller fryser.

I fredags började bowls-säsongen halvoffentligt med en "fun day" bland klubbmedlemmarna i North Sheen. Jag åkte dit för att titta på efter mina gympass medan Steve åkte in lite tidigare. Det känns inte som om det gått hela 7 månader sedan de sista utomhusmatcherna spelades. Steve är också ikväll till klubben för lite träning eftersom han har kort dag på måndagar (han jobbar halva dagen på lördagar under cricketsäsongen)
I går var svenska Cecilia och jag på en vandring runt Tower Bridge och Bermondsey, kallad "London is a forest", för att titta på ovanliga träd som växer i området. Vem hade trott att det finns så många olika trädarter på ett litet område. Promenaden ordnades av den här organisationen som har en hel del olika evenemang på gång.

Hela gruppen träffades vid en stor poppel på södra sidan av bron och sen började promenaden.
xxx
De här träden är nära besläktade med havtorn. De här får också gula C-vitaminrika och ätbara bär till hösten men det kan vara svårt att nå dem😊
Det här trädet härstammar från Kina men trivs uppenbarligen mycket bra för den sprider sig som en löpeld och deras rötter tränger sig in överallt, vilket inte är bra när det finns hus i närheten.
Man ser också också andra intressanta saker under guidade promenader som dessa, bland annat dessa stora myror på en gammal tågvagn.
Här har husvägg och staket fått ge rum för en stor trädstam.
Jag gillar den saliga blandningen av gammalt och nytt i London.
Den här platsen vill jag besöka, Crossbones Garden, en gammal gravgård för främst sexarbetare. När den stängde 1853 så uppskattar man att över 15 000 personer begravts där.
Kampanjen fortsätter att få till ett andra referendum.
När gruppen var på väg till Tate Modern för att se turens sista träd, som jag tror var björkar (det finns massor av dem planterade utanför museet) så smög vi iväg till den här puben. Vi har ju björkar så det räcker och blir över i Norden.
Efter ett par drinkar i det vackra vädret gick vi vidare till en annan pub för ett par hamburgare innan vi gick tillbaka till Waterloo station för tåget hem.
Det skjuter upp nya byggnader i centrala London hela tiden.
Jga gillar den här imponerande entren till ett vanligt höghus😁
I morgon blir det till att packa för på onsdag bär det iväg till Lissabon och Cascais för fem dagar där jag och två svenska kompisar ska hälsa på en gemensam svensk kompis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...