1 juni 2019

Sol, mat och pappersarbete

God eftermiddag från ett härligt varmt London! Jag kom precis hem från parken där jag legat och solat i ett par timmar. Man måste ju passa på när vädret tillåter. Innan dess har jag besökt gymmet två gånger som de flesta lördagar och börjat "förifylla" visumansökningarna till septemberresan. När jag får information om tågbokning, hotellbokningar, inbjudan från Ryssland och flygbiljetter från resebyrån så kan jag söka "på riktigt", nu fyller jag bara i information som jag redan har så jag slipper söka högt och lågt sedan när det är dags. Pust, det är inte lite information de vill ha; till Kina och Ryssland måste man till och med uppge föräldrarnas namn, födelsedatum och ort, vare sig de lever eller är döda😏.
I går tog jag en jamande Busen till veterinären för påfyllnadsvaccination. Steve kom dit direkt från jobbet och fick följa med mig in i undersökningsrummet så att han lär sig hur det går till😊. Steve väntade utanför kliniken när Busen och jag anlände och när Busen såg Steve så jamande han i högan sky, han var glad att se sin husse😻 Busen uppför sig alltid väldigt bra hos veterinären, han tycker inte om det men han finner sig i att de kollar hans ögon, tänder och öron. I går var det dock Steve som fick en hårig katt runt halsen när han tycket att det var tillräckligt med klämmande😀. Allting var bra med Busen men han har börjat få lite tandsten så vi fick ett pulver som vi ska blanda i maten.
Jag avslutar med lite goda rätter som jag ätit den här veckan, stekta havsabborrfileer med pesto- och smörsås samt ugnsrostad butternut-pumpa.
I går kväll orkade jag inte kocka något stort utan köpte en gräddig Burrata-ost som jag åt med tomater, pestoss, sallad och färsk basilika.
Jag gjorde också en texmex-panna på ett recept som jag hittade här.
I kväll blir det polsk mat. Det finns ett polskt "allaktivitethus" i Hammersmith som vi passerat många gånger och Steve upptäckte i går (när han fick i uppdrag att leta kvällens restaurang) att det finns en polsk restaurang där också, Lowiczanka. Vi gillar polsk mat men det finns få polska restauranger i London, vilket är konstigt med tanke på hur många polacker som bor här ... de kanske föredrar att göra maten hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...