26 juni 2019

BBQ och tågresa

Så är det mitt i veckan igen. Dagarna går så snabbt att jag knappt hinner med och snart är det höst igen😯. Nå, före det har jag många roliga grejer i min kalender.

I går var det dags för min och mina svenska kompisars resa med ånglok från Waterloo till Windsor. Jag gillar ju att åka med ånglok och vi hade bullat upp med både snacks och champagne som vi plockade fram genast vi hittat våra platser. Resan tog bara 1,5 timme så det vi hade ingen tid att förlora.

Det var en varm dag och innan tåget satte igång och det började fläkta från fönstren så satt vi och svettade så det nästan rann nerför ryggen.
Och så bar det iväg. Vi satt tyvärr lite långt bak för att höra lokets stånkande.
1,5 timme senare var vi framme i Windsor, där drottningen har ett av sina "hus"
Fotograferingstillfälle
Vi gick omkring lite i det väldigt vackra Windsor men gick även över bron och in i Eton som är känt för sina privatskolor.
Jag har aldrig sett så många svanar på ett och samma ställe. I Storbritannien är svanar drottningens egendom.
När vi vandrat omkring en stund gick vi till en restaurang som låg alldeles vid floden. Tyvärr var det en kedjerestaurang och jag brukar inte äta på kedjor, men det var den enda som hade utsikt.
Det fanns massor av gäss också. De simmade vanligtvis i en klunga tills de kom till bron, då ogrupperade de sig plötsligt till en lång linje. När de kom ut på andra sidan blev de en klunga igen. Det såg så komiskt ut😂
Det står "Ingen förtöjning" på väggen men det brydde sig inte svanen och dess tre gråluddiga ungar om.
När vi var på väg till tågstationen stötte vi på en grupp Morris-dansare (engelsk folkdans) som uppträdde på gatan.
Det var tisdagen det. Några dagar längre tillbaka i tiden, i lördags, så åkte Cecilia, Björn, Steve och jag till Holborn för lite sen midsommardagsfirande. Cecilia och Björn hade tagit reda på att man fick grilla i en liten park 5 minuters promenad från Holborn Station. Man fick inte använda engångsgrillar men Björn hade tagit med sig extra underlag så att grillen kom högre upp från marken och det var som tur var ok för parkvakten som kom förbi och berättade var vi sedan skulle slänga bort den.
Det var ganska molnigt när vi kom till parken men det sprack upp mer och mer under tiden vi satt där och det blev riktigt varmt och skönt. C och B hade tagit med sig en liten isländsk snaps med bjökkvist i som verkligen smakade björk.
Steve hade tagit reda på att det fanns en slaktare inte långt från parken och vi tog en runda via den för att bunkra upp med korv, hamburgare och grillspett.
C och B hade också tagit med ett par burkar med sill och kokat potatis så vi började med sill och olika charkuterier medan grillen brann. Sedan blev det en härlig köttfest tillsammans med grilld halloumi, baconlindad sparris och  ett par sidorätter som jag blandat ihop, bland annat den här favoriten.
Vi åt och njöt tills solen började gå ner. Det lär nog bli fler grillbesök till den här parken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...