1 juli 2019

Italienskt och kubanskt på menyn

Jahapp, så är det ny månad igen, vart tog juni vägen?!😮

Steve är och tränar bowls som de flesta måndagar och sedan skulle han kolla på några matcher också så han kommer väl hem runt 21-tiden som vanligt. Jag stod över, det räcker att kolla när Steve spelar för det blir tillräckligt många matcher ändå😊.

Helgen var lugn, jag gjorde inget på lördag och på söndag gick vi in till Clapham Junction efter mitt gym och kammade välgörenhetsbutiker. Jag är inget större fan och brukar aldrig hitta något, men Steve köper de flesta av sina kläder där. Den här gången var det dock faktiskt jag som kom hem med ett par plagg, en mjuk jeansklänning och en grön topp.

Om helgen var lugn så var torsdag och fredag desto mer full av aktiviteter.

På torsdag var det dags för ett efterlängtat besök till den italienska restaurangen Al Boccon di'vino. Jag bokade redan i april någon gång eftersom vi var 5 personer som skulle gå. Vill man gå en helg får man nog boka tidigare än så. Den här restaurangen har ingen meny utan alla äter samma sak. De beaktar dock om man har allergier eller är vegetarian. Menyn beror på de råvaror man fått tag på på dagen (säger de iallafall).

Vi började dock med en fördrink på en spansk tapasbar bredvid.
Serveringen börjar kl 19 på kvällen och som de nordbor vi är kom vi dit exakt kl 19 och var därmed de första gästerna😊
1 timme senare var resturangen alldeles full. Vi bjöds på 11 större och mindre rätter och här kommer listan: Italiensk korv med sallad och parmesanost, parmaskinka o melon, kronärtskocka på crostini, köttbullar i polenta, stora räkor i chili/tomatsås, pillgrimsmusslor, ravioli, pastatuber med bolognese, helstekt spädgris, jordgubbar o blåbär med pannacotta, kaffe och limoncello.

xxx
Innan grisen skars upp paraderades den genom restaurangen så att alla skulle få se underverket.😋
Köttet var väldigt saftigt och serverades med nypotatis.
Vi kom som sagt först till restaurangen och gick ut sist. Vi var alla ganska så mätta när vi tog var sin Uber-taxi till olika håll. Alla älskade maten och restaurangen, vilket alltid är kul att höra när man arrangerat något.

Vårt "festande" fortsatte på lördag med Cecilias och min kubanska kväll hemma hos henne. Det blev dock en lite lugnare tillställning eftersom alla fem var smått sega efter kvällen före😀. Jag kom till Cecilias ett par timmar innan middagen skulle börja för att göra det sista och ställa i ordning. Jag hade gjort huvudrätten hemma redan dagen före eftersom köttet krävde sina timmar i ugnen.

När alla kommit inledde vi kvällen med ett par drinkar med kubansk rom; först Pina Colada och därefter Mojito, båda blev faktiskt mycket goda efter lite justeringar.
Vi bjöd också på äkta kubanska cigarrer som vi köpt där. Jag är absolut ingen rökare men cigarrer tycker jag är lite kul, och enklare eftersom man inte ska dra ner röken i lungorna, något jag aldrig kunnat (och tur är väl det😊).
Det är inte lätt att få fyr på cigarren, speciellt inte när det blåser😀
När man är nöjd för en stund är det bara att lämna cigarrerna och låta dem slockna tills man känner att man vill ta ytterligare några bloss vid ett senare tillfälle.
Ett vanligt snacks på Kuba var fritterade matbananer som vi gjorde som snacks till drinkarna. Våra blev lite för tjocka men goda var dom.
Efter drinkarna och den första omgången blossande så var det dags för middagen och vi började med grillade paprikor med fetaost och karibisk marinad. Det blev väldigt gott, så god förrätt fick vi aldrig på Kuba men vi hade ju tillgång till fler kryddor och fetaost fick vi aldrig trots att vi beställde det.
Till huvudrätt bjöd vi på Ropa Vieja som betyder "gamla kläder" på spanska. Rätten är lite som pulled beef med lite mer hetta. Det blev faktiskt jättegott.
Till efterrätt blev det mangopuree/soppa med ost. Man skulle inte tro det men de passade väldigt bra ihop, salt och sött.
Det var en jättekul kväll och alla var nöjda. De fick kanske ett lite felaktigt intryck av maten eftersom våra rätter faktiskt smakade något och köttet var inte torrt utan saftigt och mört.😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...