15 november 2019

Ledig fredag, nästan

Så är helgen äntligen här, sååå skönt. Efter gymmet i dag tog jag eftermiddagen ledig, precis som förra fredagen och åkte in till Borough Market. Jag älskar den platsen. Där finns allt i matväg, från stånd med färdigmat, restauranger och pubar till stånd med ost, färsk fisk, kött, bröd, bakverk, vin och annan alkohol, frukt och grönsaker. Jag kom därifrån med en spaghettipumpa. Jag äter spaghettipumpa till allt just nu eftersom säsongen för den är så kort, i går och i dag har jag ätit den enligt det här receptet, såååå jävla gott😋
Efter Borough Market började jag gå mot Waterloo Station längs med Themsen. Det har varit en grå dag i London i dag med korta regnskurar, men London är alltid vackert oberoende av väder. Jag älskar staden lika mycket som när jag flytade hit för 16 år sedan (vart har tiden försvunnit😮).
I South Bank hålls julmarknad varje år och den blir bara större. Jag gick omkring och köpte en portion fritterad halloumi ...
och en mugg Glögg (jepp, det hette till och med glögg). De hade inte sparat på alkoholen utan den innehöll både rödvin, port och vodka så det värmde verkligen innanför jackan😊
I går kom äntligen några och hämtade vår gamla soffa. Vår soffa var inte den lättaste att få ut genom vardagsrumsdörren men med lite lirkande gick det. Nu finns det rum för Busens klättetrtäd igen😊. Det var två arabiska killar som hämtade soffan. Den ena stod mest och klagade över att soffor är de värsta att få ut ur lägenheter, och att det en gång tog 2 timmar för dem att få ut en soffa ur ett hus. Den andra bara log, bökade och slet och instruerade han som mest klagade vad han skulle göra.😏 I kväll tror jag jag ska kolla på soffbord, när det nu finns rum igen.
Och så slutligen några bilder från förra lördagens middag i Twickenham, på samma ställe som två veckor tidigare. Eftersom det var lördag var den lilla restaurangen proppfull.
Jag beställde en "melt in the mouth" Carpaccio med gröna bönor, pecorinoost och tryffelolja. Steve åt fritterad skarpsill.
Till huvudrätt blev det samma fisksoppa som förra gången, den är ju bara så god och mättande.
Steve var uppenbarligen på gott humör för det blev både en och två flaskor rödvin, även om vi inte orkade dricka upp de sista glasen. Då är man mätt😃.

Ha en riktigt trevlig fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...