9 november 2019

Bio, teater, god mat och shopping

Hej alla. Här går dagarna sin gilla gång med jobb, jobb och lite nöjen. I går tog jag eftermiddagen ledigt och åkte in till det stora shoppingcentret Westfield i Shepherds Bush för lite julshopping.

Shoppingcentret är jättestort så jag brukar endast fokusera på några affärer och åker alltid dit på vardagar för att slippa kvällsrusningen. När jag kom fram var det första jag såg en jättelång kö, den var säkert 100 meter lång. Först fattade jag inte vad de köade till men när jag kom närmare såg jag att det var till ett popup Pokemoncenter. Jag trodde att Pokermon är främst för barn men det fanns inga sådana i kön. Jag har uppenbarligen missat något viktigt😏
Innan jag inledde den energikrävande shoppingen såt jag lunch på en liten tapasrestaurang som heter Tapas Revoution, det var typ den enda restaurangen i shoppingcentret som inte hade en kolhydratstinn meny.
Jag började med padronpepper som "förrätt" ...
och fortsatte med en långsamt rostad grislägg som formligen smälte i munnen. Sedan var jag redo att springa i butikerna😊.
Både i söndags och i måndags var jag på bio. De har öppnat en så kallad Backyard Cinema här i Wandsworth med två olika teman nu i vinter och jul och det råkade sig att jag var på två dagar efter varandra. Jag gillar bio och skulle kunna gå varje dag så inte mig emot😊. I söndags var jag och såg nya Mary Poppins med Angela.

Man sitter bekvämt på sittpåsar och kunde köpa alltifrån Mulled Wine till vin, öl eller alkoholfritt med sig i baren.
Efter filmen gick vi till den nyöppnade puben Ram Inn i närheten för en sen lunch.

Jag valde kycklinglever med bacon och lök till förrätt ...
 och fylld bläckfisk till huvudrätt. Vi satt där i flera timmar och pratade, åt och drack vin. En perfekt söndag med andra ord😊
På måndag var det dags för nästa biobesök och tillsammans med Cecilia. Vi såg A Star is Born. Alla verkar ha sett filmen utom vi😊. Vi började iallafall med middag på puben The Alma som ligger mittemot Wandsworth Station. Deras mat är alltid god och de uppdaterar menyn regelbundet.

Till förrätt blev det en stor portion gravad lax med gurka...
Och till huvudrätt rapphöna. Jag gillar att prova lite ovanligare köttsorter när jag får chansen. Rapphöna har ganska mörkt kött, som anka.
Redo på våra sittpåsar. Vi köpte också var sin värmande Mulled Wine som smakade ganska nära glögg, dvs. inte så sötsliskig som MW ofta brukar vara.
Jag var på en annan Backyard Cinema för ett par år sedan. Då hölls den på en annan plats och på sommaren och temat var stranden. Då fick vi alla flipflops och satt med fötterna i sanden.
Och så avslutar jag med torsdagens dansshow Some Like it Hiphop som jag var och såg inne i centrum. Jag köpte biljetten på impuls när jag såg att showen snart skulle sluta och det är jag glad att jag gjorde. Jag tycker om dans och den här hiphopshowen var väldigt bra. Det var mycket sång också. Tyvärr så får man inte fotografera teateruppträdanden i England så det blev bara en bild på ridån😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...