2 november 2019

Ny pub i hoodsen och spaghettipumpa

Trevlig lördag från ett mycket regnigt och blåsigt London. Den enda fördelen med väder som detta är att det alltid är förhållandevist varmt när det regnar. Jag trotsade dock vädret inte en, utan två gånger för att gå till gymmet. Där kan man tala om att vara dedikerad💪

Steve är iväg och spelar inomhusbowls så det är Busen och jag hemma. Busen har myst i flera timmar på sin favoritfilt och bara stigit upp för att äta lite kattgodis när klockan blev 16, nu är han tillbaka på filten.

I går besökte Steve och jag en nyöppnad pub här i Wandsworth, Ram Inn. Den har varit stängd i säkert 12 år, typ sedan bryggeriet Ram, som tidigare låg i samma byggnad, stängde och flyttade utanför stan. Som tur är så är byggnaden och stor del av insidan listad vilket innebär att det inte finns mycket annat att öppna i byggnaden än en annan pub. Det räcker med matvaruaffärer som annars verkar vilja öppna i stängda pubar😠. Det råkade vara öppningsdagen i går och de gick runt och bjöd på smakprov på sin mat men även en liten kopp med Margarita.
När jag var en tur till Clapham Junction i veckan hittade jag till min stora glädje spaghettipumpa i en delikatessaffär. Den är så otroligt god och tämligen låg i kolhydrater. Tyvärr är det en säsongprodukt så man måste passa på när den finns.

Så här ser den ut, men kan även vara lite grönare, men den har alltid den här ovala formen.
Så här tillagar jag den och äter den som sidorätt:

Spaghettipumpa
Sätt ugnen på 200 gr. Dela pumpan i två delar. Gröp ur kärnhuset. Pensla de skurna sidorna med olja, salta och peppra och lägg dem upp och ner på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca 45-60 min. Känn med en gaffel om motståndet känns lagom. När pumpan är klar ska du enkelt kunna gröpa ut det spaghettiliknande köttet med en gaffel eller sked. Jag blandade pumpaköttet med parmesan, smör, riven vitlök, lite salt och peppar.
Sedan stekte jag rumpstek som jag åt till😋😋😋
Jag fick min bubbelkalender i veckan och Busen fick lådan den kom i. Jag hann knappt sätta lådan på golvet innan han hoppade i den😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...