26 augusti 2020

Mat, mat och mera mat

Trevlig lillördag på er! Steve är på bowls och jag har jobbat lite eftersom jag spenderade eftermiddagen i centrala London där jag träffade Angela på lunch. Vi skulle träffas kl 13 men jag åkte in lite tidigare för att hinna gå i affärer. Jag har inte varit i centrala London sedan början av mars. Allt var sig likt, mer eller mindre, men mindre folk på gatorna eftersom en stor del av turisterna saknades. Ganska skönt tycker jag att slippa trängas med dem😊  

Det var också andra gången sedan i mars som jag åkte tunnelbana. Tågen var tämligen tomma så det var enkelt att hålla avstånd.

Angela och jag åt på den fantastiska köttrestaurangen Blacklock Soho som ligger i en tidigare bordell. Har varit där några gånger nu och maten är alltid fantastisk.

I går blev det ännu ett restaurangbesök, den här gången till den argentinska grillrestaurangen La Plata i Mortlake tillsammans med Steve. Man får alltid bra mat här också och restaurangen är liten och intim.
I måndags var det dags för middag med mina svenska kompisar i Battersea. Jag äter sällan, eller aldrig, ute 3 dagar i rad, men eftersom man under augusti månad (måndag till onsdag) får 10 pund rabatt på sin matnota så är det dumt att inte utnyttja den😀 Orsaken till rabatten är den brittiska statens kampanj "Eat out to help out" för att få igång restaurangbranschen igen och det är de som betalar den resterande 10 punden/kund. Alla servitörer bar tjocka munskydd vilket gjorde att det nästan var omöjligt att höra vad de sa, alla 4 av oss satt som fågelholkar😂
3 av 4😊
Restaurangen hette Meghan's och maten var medelhavsinriktad, helt ok. Det bästa var dock att träffa hela gänget igen.

Förra veckans fredag och lördag spenderade Steve och jag på bowls-klubben i North Sheen. På fredag hade Steve match, som han förlorade, och på lördag var det "Fun Day" med vänskapsmatcher följt av BBQ. Jag hade inte tänkt spela men mitt i allt hade någon anmält mig så det var bara att bita i det sura äpplet😬. Vi spelade i grupper om två och 4 varv mot varje grupp innan vi bytte. Jag hamnade tillsammans med en äldre herre som är ganska tävlingsinriktad och jag tänkte att han nog inte blev allt för glad att få mig i sin grupp😀. Jag har inte bowlat på två år men det gick väl ok, vi förlorade inte med så mycket iallafall och det var mitt mål😀. Det var helt kul även om jag kanske fick lite svårt att behålla fokusen efter ett par timmar.
De följande två dagarna tänker jag ligga lågt och bara jobba och träna. På lördag blir det en minikräftskiva hos oss tillsammans med våra kompisar Cecilia och Björn. Det ska bli kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...