16 september 2020

Middag i Teddington

Hejsvejs. Hoppas att ni som bor i Finland inte har blåst bort, hörde att det skulle storma ordentligt där😏. Här har vi njutit av 25+ grader i flera dagar nu, så här är höstkänslorna långt borta. Förutom mitt dagliga pass på gymmet så har jag också gått min entimmesrunda på eftermiddagen för att njuta av vad som säkert är årets sista värmebölja.

I dag såg jag det här begravningsekipaget på min runda, kistan drogs av en vit häst följt av ett antal svarta limousiner. Jag kan inte riktigt se vitsen av att åka häst och vagn när man är död men visst såg det lite stiligt ut.
I går kväll tog Angela och jag tåget till pittoreska Teddington för middag på en libanesisk restaurang som heter Ruba och några drinkar på ett par pubar i närheten. Det blev både stekt kycklinglever, grillad halloumi, heta lammkorvar och pajer fyllda med lammfärs. Pajerna var lite torra men resten jättegott, hit ska jag ta Steve också.
Efter middagen gick vi till puben The Anglers som har en massiv beer garden som vetter mot Themsen. Det var helt underbart att kunna sitta utomhus. Innan vi "släpptes in" till puben måste vi uppge våra namn och telefonnummer så att de skulle kunna kontakta oss om det skulle ske ett coronautbrott kvällen vi var där. Jag fick totalt hjärnsläpp när jag skulle säga mitt telefonnummer och till slut räknade jag bara upp en slumpmässig rad siffor, så det kommer garanterat inte att vara jag som svarar om de behöver ringa mig😀
Jag trodde inte mina ögon när jag såg att de sålde Amarone-vin på glas. Amarone är väl inte något man dricker bara så där för det är ganska tungt, men jag blev så imponerad att jag beställde ett glas. Helt klart mitt favoritvin😋
Vi satt och njöt i flera timmar
När vi druckit upp våra glas vin började vi promenera mot tågstationen men gjorde ännu ett pitstop på puben The Teddington Arms. Det är viktigt med vätskebalansen när det är varmt.😉
Dagens middag ... och flera middagar framöver ... blev chili con carne (utan bönor) med blomkålsris efter ett recept från den här bloggen. Mums så gott. Ni hittar receptet under bilden.
Chili Con Carne 
(8 portioner) 

Ingredienser 
1 kg nötfärs 
4 gula lökar 
2 vitlök solo eller 4 vitlöksklyftor 
4 paprikor i olika färger 
1/2 dl konc.kalvfond 
1/2 dl chilisås 
800 g krossade tomater 
3 msk chipotlepaste 
2 tsk koriander 
2 tsk spiskummin 
2 msk kakao (jag använde mera) 
1 tsk chiliflakes 
4 msk tomatpuré 
salt och svartpeppar 
smör att steka i 

Tillbehör: Gräddfil, bladpersilja och en god sallad 

Instruktioner 
Finhacka lök, vitlök och paprikor. Fräs dem mjuka i smör. Lägg över i tjockbottnad stor gryta. Fräs nötfärsen i omgångar och lägg sedan över i grytan. Rör ner resterande ingredienser som kryddor, tomatkross, fond, chilisås, allt utom bönorna. Låt småputtra i minst 30 minuter. Skölj av bönorna med vatten i durkslag och rör ner några minuter innan servering. Toppa grytan med lite klippt bladpersilja innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...