27 september 2020

Sunday Roast och Netflix-tips

God söndagskväll på er, hoppas dagen har varit lugn och skön, det har den varit för oss. Jag inledde dagen med mitt Body Pump-pass och efter en dusch så gick vi till puben The Crane i närheten för en Sunday Roast. 
Jag åt grillad kyckling och Steve valde lammstek, allt var mycket gott. Sedan vi kom hem från lunchen har vi inte gjort många knop, bara tittat färdigt på serien Cobra Kai, som är en fortsättning på Karate Kid-filmerna. De flesta som var med i filmen dyker också upp här så det var ju lite kul.

När Steve var ute igår så roade jag mig med att kolla ett par dokumentärer på Netflix. Jag började med The Social Dilemma.

Filmen undersöker utvecklingen av sociala medier och den skada de har orsakat samhället, med fokus på dess utnyttjande av sina användare för ekonomisk vinst genom övervakningskapitalism och datautvinning, hur dess design är avsedd att ge upphov till missbruk, dess användning i politik, dess inverkan på mental hälsa (inklusive ungdomars mentala hälsa och stigande självmordsnivåer för tonåringar), och dess roll i spridning av konspirationsteorier som Pizzagate och att hjälpa grupper som tror att jorden är platt (jepp det finns sådana). Har ni Netflix så se den. Jag kände till en hel del som de pratade om men jag visste kanske inte hur "illa" det är.
En annan Netflix-dokumentär som jag rekommenderar heter Sour Grapes och handlar om Rudy Kurniawan, en rik indonesisk vinsamlare med en fascination för Bourgogne, som spenderade miljoner dollar på vin men även sålde oräkneliga flaskor falskt vin till amerikanska samlare för miljontals dollar, "experter" som kanske borde ha vetat bättre😏. Det han gjorde var att samla tomma flaskor och fylla på dem med billigare vin och klistrade på förfalskade etiketter ... etiketter som ibland var felstavade eller hade fel årtal. Ett exempel på hur viktigt det är med faktakoll😀


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...