19 september 2020

Middag på orientexpresseninspirerad restaurang

Trevlig lördag på er från ett sommarvarmt London! Morgnarna är lite kyliga men på dagarna är temperaturen runt 25 grader och sol så jag njuter.

I morse var det dags för min tidiga dansklass kl 08.15. Jag hade satt larmet till 07.40 som vanligt men redan 07.20 kom Busen klampande och det är möjligt att sova med en nästan 6 kg klump på magen. Nu har jag ätit frukost och nästa punkt på programmet är ett 90 minuters träningspass hemma via Youtube innan det är dags att hoppa i duschen. 

I torsdags besökte min kompis Cecilia och jag den fina restaurangen med det konstiga namnet Bob Bob Ricard i Soho vars inredning har fått sin inspiration från Orientexpressen.
Istället för öppna bord satt man i "tågbås" ... inte så dumt i dessa tider med social distansering.
Varje bord hade sin egen "champagneknapp" men servicen var så effektiv att vi aldrig fick någon chans att trycka på knappen😀. 
Restaurangen serverar "ryskengelsk" mat och var verkligen jättegod. Till förrätt valde jag en dubbelbakad sufflé på en ost som heter Stinking Bishop som ser lite ut som en brieost. I botten fanns det valnötter som gav lite crunch och en ostsås. Den serverades med en chutney. Den var sååå fluffig och god.
Till huvudrätt valde jag Steak tartar, dvs råbiff. Jag har varit sugen på råbiff i flera veckor nu och äntligen fick jag den, det är rena hälsokosten😋😋😋
Jag gick wild and crazy och beställde två chokladtryfflar till efterrätt som smaksatts med två olika whiskeysorter. 
Det här är verkligen en restaurang jag vill besöka igen, vacker inredning och fantastisk mat!

Efter middagen sökte vi upp en pub där vi drack ett par sängfösare. Det var den perfekta utekvällen med både fantastiskt sällskap och mat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...