10 december 2022

På konstutställning och middag

Glad lördag på er! Mitt larm ringde kl 7.40 som vanligt på lördagar. Det var inte helt lätt att stiga upp och lämna sängkammarens sköna värme, men eftersom jag var borta förra helgen så tänkte jag att det är bara att pallra sig till gymmet och dansklassen. När jag kom till gymmet var det mörkt i studion och jag kollade i min inkorg och jepp, där fanns ett mejl som berättade att klassen hade ställts in. Skulle varit bra om jag kollat mina mejl liiite tidigare😒. Först tänkte jag gå hem direkt och träna där, men så kom jag på bättre tankar och bestämde mig för att träna på gymmet i stället, det finns ju mycket mer redskap där😏Först tränade jag 1 timme styrketräning enligt en träningsvideo på youtube, följt av 30 minuter aktiv yoga så nu har jag svettats klart för i dag. Solen skiner från en kvar himmel men det är inte så lockande att gå på promenad när det är 3 grader😬

 Nu har jag ätit en god frukost och ska hoppa i duschen och så får jag se vad jag gör resten av dagen. I kväll ska vi äta middag på en pub i Richmond så det ser jag fram emot. 

Här några rader om och bilder från vad  jag sysslat med den här veckan. 

I går fick jag julkort från självaste Busen😉 Det finns kort för allt och alla här i England😁

I onsdags trotsade jag kölden och åkte in till stan för att gå på två konstutställningar tillsammans med två kompisar. 

Den första utställningen hette "Nordic Winter Exhibition" med verk från nordiska konstnärer från artonhundratalet fram till i dag. De flesta konstnärerna var svenskar, men en finländare fanns med, Paavo Stenius från Jyväskylä. Just den här och en liknande tavla som han hade med på utställningen kanske inte var i min smak, men om ni tittar på hans webbplats så har han väldigt många fina målningar av fåglar.
Efter den nordiska utställningen gick vi 100 meter längs samma gata och kom till ett galleri som heter Philip Mould & Company. Galleriet säljer naturligtvis främst konst, men håller även utställningar och den här gången konst av en kvinna som hetter Sarah Biffin (ibland Biffen) och som levde mellan 1785 och 1850. Det som är så speciellt med henne är att hon föddes utan armar och ben och målade med munnen. Hon var specialiserad på miniatyrporträtt. Om hon kunde måla sådana här fantastiska porträtt med munnen, så har man verkligen ingen ursäkt att inte kunna måla om man har båda sina armar och händer i behåll.😏
På vägen till bussen passerade jag den här ståtliga granen och gatubelysningen.
I måndags åt jag middag med min finländska kompis Cecilia på Ceru i stadsdelen Queensway/Bayswater som specialiserar sig på mat från östra Medelhavet. Jag har varit till deras andra restaurang i South Kensington tidigare men den här var ny.

Jag bjuder på ett foto av mig med ett väldigt ansträngt leende, typ så här😬 ...😂. Maten var god men de kunde kanske ha sparat på citron och granatäppelkärnorna lite för det gjorde maten väldigt syrlig och man kände knappt några andra smaker.
Efter maten bestämde vi oss för en sängfösare på någon mysig pub i närheten men det var lättare sagt än gjort. Eller pubar fanns det, men de tillhörde alla samma pubkedja, Greene King, som vi inte tycker är särskilt spännande, vi ville spendera våra pengar på en oberoende pub. På en gata fanns det till och med tre!!! Greene King-pubar på 30 meters mellanrum, snacka om att konkurrera med sig själv😏. Efter envist vandrande upp och ner längs gatorna i kölden hittade vi äntligen en som inte tillhörde någon kedja och gick in. Deras utbud var kanske inte det bästa men vi fick var sin drink till slut😏.

Jag avslutar mitt inlägg med en Busenbild i vanlig ordning.

Det är lite svårt att koncentrera sig på filmen när man har den här som stirrar på en och tigger godis. Först sitter han ganska långt bort, men när han inte får någon reaktion kommer han närmare och närmare😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...