23 januari 2023

En inte så lyckad middag

Så är det ny vecka igen och veckans tråkigaste dag, måndag, är snart över. Mina vackert mörkrosa hyacinter sprider i alla fall väldoft i rummet.
I lördags åt vi middag på restaurangen Cote Brasserie i Richmond. Steve spelade bowls-match på eftermiddagen så det var snabbast för honom att ta sig till Richmond efteråt. Jag är inget stort fan av kedjerestauranger, oftast tråkig mat och halvfabrikat, men Cote-restaurangerna brukar vara acceptabla.

Min råbiff som jag valde till förrätt var helt ok ...
... detsamma var fiskgrytan.
Steve hade inte lika stor tur. Han beställde fransk löksoppa till förrätt som var blaskig och helt smaklös, buljongen smakade absolut ingenting! Han klagar sällan, men den här gången skickade han den tillbaka. Han fick då välja en annan förrätt som var helt ok. Till förrätt valde han hamburgare, som förvisso smakade helt ok, men den var väldigt liten enligt min åsikt, mer som en barnportion.

Som avslutning på middagen beställde jag en cocktail som heter French 75. På deras meny innehöll den gin, mousserat vin, citronjuice och socker. Jag bad att få den utan socker och servitrisen gick i väg. När jag fick min drink och smakade på den så innehöll den helt klart socker. Jag vinkade servitrisen till mig igen och sade att jag beställt utan socker (i fall barpersonalen glömt min beställning). Då sade hon att de gör drinken av koncentrat som redan innehåller socker. Om man är en restaurang med självaktning så blandar man inte drinkar av koncentrat! Jag gör French 75 själv då och då. Min version innehåller gin, contrieau, citronjuice som man skakar i en shaker med is och sedan fyller upp glaset med mousserat vin. Det tar 1 minut! Den stackars servitrisen frågade om jag ville ha något annat och jag valde ett glas mousserat vin istället. Oblandat är uppenbarligen bäst på det här stället😏.

När vi betalade hade de dragit bort Steves första förrätt (naturligtvis, för han åt ju bara några skedar) och jag fick mitt glas bubbel gratis som plåster på såret. Betjäningen får 10/10 men maten, och speciellt Steves, var en besvikelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...