21 januari 2023

På toppen av en skorsten

Trevlig lördag! Har precis kommit hem från mina två gympass, ätit frukost och dammsugit. När jag skrivit klart inlägget blir det nog en promenad med ljudbok i det soliga vädret. Det är inte så höga grader men solen värmer lite.

I går var jag på en fantastisk tur som tog mig ända upp till toppen av ena skorstenen, 109 meter upp, på Battersea Power Station (kraftverk) där man har 360 graders utsikt över London.

Battersea Power Station stängde och slutade producera elektricitet 1983 och stod ganska oanvänd fram till 2012, när ett företag från Malaysia köpte det och började restaurera byggnaden. Den skymtar dock i filmer som Stålmannen 3, Läderlappen - The Dark Night, Fast and furious 6 och många, många fler.  Byggnaden är grad II-listad, så det finns gränser för hur mycket man får ändra strukturen vilket är bra. Stationen öppnades för allmänheten så sent som i fjol och i går var det första gången jag besökte den. Jag måste säga att den är väldigt välbevarad och på insidan finns nu en massa butiker, några restauranger, cafeer och en bio. 

Det fanns tyvärr väldigt få butiker som intresserade mig, så jag gick till tapasrestaurangen Brindisa för lunch medan jag väntade på att det skulle bli dags för min bokade tid. Jag beställde två smårätter, croquetas med skinka och friterad bläckfisk.

Insidan av Battersea Power Station. Imponerande.
Före detta mottorrummet längs fram där vi kunde gå omkring och läsa om kraftverkets historia.
Efter mottorrummet steg vi in i ett interaktivt rum där energipartiklar virvlade runt oss och som fick fart när man rörde sig. Riktigt coolt. 
Efter några minuter blev det min grupps tur att ta den första hissen i skorstenen, gå ett par trappor, och sedan den andra inglasade hissen som tog oss ända upp.
När vi nådde toppen gick ett "wow" genom gruppen när en vy över hela London öppnade sig (hörs i videon😊). Det var väldigt mäktigt. Nu låter jag fotona tala.
Victoria tågstation ... tror jag det var.

Långt i fjärran ser man pariserhjulet London Eye.
Man fick 10 minuter att beundra utsikten och fotografera innan hissen gick ner igen. Jag tror nästan jag får ta en ny tur närmare sommaren när allt är grönt, förhoppningsvis får jag Steve med mig då.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...