9 januari 2023

IKEA, mat och bio

Hej på er! Så är en ny arbetsvecka här igen. Jag tog dock eftermiddagen ledig och åkte till IKEA på lite shopping. Det var lite smått och gott som jag behövde inhandla och jag tänkte att måndag nog är en ganska lugn dag att gå på IKEA. Det var inte folktomt men härligt tyst och lugnt.

Jag började dock med lunch och beslöt mig för att prova något annat än köttbullar som jag annars alltid tar. Tja, rätten med ugnsstekt lax, dillsås, "grönsakskaka" och bönor var väl ingen större hit. Laxen var torr, såsen och "kakan" smaklösa. Bönorna skulle ha varit helt ok om de bara varit lite varmare. Nå, jag blev ju mätt för stunden.

Jag var främst på jakt efter ramar till några av min yngsta brors krokiteckningar som jag fått välja ut. Det är bra med en konstnär i familjen😊 Ni ska få se sen när jag hängt upp tavlorna.

När jag gick längs den med pilar utmärkta banan plockade jag också på mig en hen del andra bra saker; bland annat madrasskydd, underlakan, rabatterade porslinstomtar till nästa jul, överdrag till ett par kuddar i soffan, doftljus, långa ljus, ny matta framför handfatet i toaletten och en kruka med hyacinter. Jag har ännu inte fått nog av doften för i år😏
I lördags åt vi middag på en restaurang som hette 28-50 Chelsea och som ligger som namnet säger i stadsdelen Chelsea. Det är många som erbjuder 50 % rabatt på maten nu i januari för att locka in kunder så vi utnyttjade ett sådant erbjudande.
Vi beställde in chorizokorv och rotsakschips som "förförrätt". Chipsen kom nog från en chipspåse för de hade hunnit bli mjuka men det var ok och vi fick en ordentlig portion.
Till förrätt slog jag till med 6 ostron när de nu var till halva priset. De var riktigt goda, speciellt med tillbehören som finhackad schalottenlök i rödvinsvinäger och Tabasco.
Det fanns tyvärr inte så många huvudrätter jag var sugen på, men tillslut valde både Steve och jag lammlägg med krossad potatis, tunn sås och svamp samt smörstekt mangold som tillägg. Lammet var väldigt mört och smakade inte så lammigt så att det störde och mangolden var god. Jag har dock svårt för svampars konsistens (för slemmig och mjuk) och potatis hoppar jag oftast över, men det innebär att det blev mer över till Steve för han tycker inte om att lämna mat😁
Jag brukar inte äta dessert men valde tillslut en chokladmousse som jag åt ett par skedar av. Det räcker tycker jag och Steve åt upp resten. Summa summarum en väldigt trevlig kväll😊 Restaurangen var mysig, servicen jättebra och maten var helt ok, men skulle jag betala fullt pris? ... tveksamt.
Nu har jag också sett den andra Avatar-filmen. Har ni inte sett den än så drick inte för mycket före och filmen, om ni inte har något emot att treva er ut till toaletten mitt under förevisningen, för den är 3 timmar och 12 minuter lång😊. Filmen var helt bra, väldigt fint gjord, men den kunde gärna ha varit 1 timme kortare.
Jag såg filmen i en sal där den ibland sträckte sig till sidorna av bioduken. Vi var bara 6 personer i salen men de flesta har nog sett den eftersom premiären var i mitten av december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...