4 april 2023

17 år

Pust, nu tror jag allt är städat och klart till min yngsta bror Magnus anländer om ett par timmar, ska bli så kul! Lägenheten är aldrig så välstädad som när man får besök, det är nästan så man skrubbar golvlisterna med tandborste😁. Kanske inte riktigt, men vi fick tummarna ur och städade ur städskåpet i köket som varit fyllt med renoveringsgrejer och fyllde det med den sista flyttlådan som vi haft ståendes i vardagsrummet i snart ett år. Steve monterade också fast de nya gångjärnen i toalettstolens lock i går så nu slipper vi sitta och balansera på en lös toalettring. Vi beställde gångjärnen redan för ett år sedan men de försvann under tömningen av köket inför renoveringen och dök upp i den sista flyttlådan. Jag avfostade också frysen och torkade ur kylskåpet i samma veva när jag hade ångan uppe. Skulle vi ha besök oftare skulle lägenheten vara tipptopp😂.

De tre heldagarna som Magnus är här är ganska fulla med program. Man vill ju inte att han ska komma London och så gör vi ingenting, nu är det nästan minutschema istället ... hoppas det inte blir tåg-, tunnelbane och busstrejk😀

I lördags, den första april (inget skämt som tur är), firade Steve och jag 17 år tillsammans med middag på puben The Mayflower i Rotherhithe. Jag fattar inte vart åren har gått, det känns som om vi varit tillsammans i max. 5 år.

Naturligtvis gick inte Overground-tåget den helgen, igen, som är enklast när man vill ta sig till Rotherhithe. Som tur var gick resten av tågen och efter en tågresa, en tunnelbaneresa och 10 minuters promenad var vi framme.

Puben var full som vanligt, maten god och servicen trevlig och effektiv. 
Den här gången hade vi turen att få ett bord vid fönstret med utsikt över Themsen.
Den här förrätten är fantastisk, babybläckfisk i fantastisk sås!
Jag valde sedan pork belly med grönsaker till förrätt (helt ok men inte det bästa jag ätit).
Eftersom vi firade så delade vi på en Sticky Toffee Pudding med vaniljgräddglass. Den smälte i munnen.
Nej, nu ska jag kolla på senaste avsnittet av Robinson. Jag sade åt Magnus att texta mig när han sitter på tåget från Gatwick dit hans flyg går. Jag kommer att möta honom i Clapham Junction (hoppas jag😉) och sedan är det bara en 5 minuters bussresa hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...