28 april 2023

Kompisträffar, Al Pacino och förkylning

Hej på er, hoppas veckan har varit bra. Jag hade fullt program från lördag till tisdag och sedan blev jag  plötsligt förkyld på tisdag kväll, det kändes som om den kom från ingenstans. Jag är fortfarande inte helt hundra, men den börjar ge med sig. Jag tog ett covid-test som jag hade liggande hemma, men det visade negativt så det är uppenbarligen en extra besvärlig förkylning/influensa. 

I måndags träffade jag mina svenska kompisar på drinkar och middag. Svenska Cecilia var här en snabbis från Sverige och det var Anettes sista dagar innan hon flög tillbaka till Portugal. 

Vi drack först ett par drinkar på den mexikanska baren/restaurangen Mestizo innan vi fortsatte till restaurangen Beaufort House för middag. När jag kollade deras meny innan tyckte jag att den såg halvintressant ut, men maten var faktiskt väldigt god.
Lax- och avocadotartar är aldrig fel och Anette sa att det är den godaste laxtartaren hon någonsin ätit.

Till huvudrätt valde alla kycklingbröst, rödkål, rostade morötter, färskpotatis, krispig chorizo & bearnaisesås som också var väldigt gott. Det är lite ovanligt med bearnaisesås till kyckling, men den satt som en smäck😋
Cecilia, Anette och jag avslutade kvällen med en drink på ett annat mexikanskt ställe medan Angela var smart nog att åka hem efter restaurangen😁. Jag var lite seg på morgonen kan man säga men lyckades ändå ta mig till gymmet för en svettig kardioklass.
Förra söndagen var jag och lyssnade på när Al Pacino intervjuades live. Det var möjligt att köpa biljett där middag ingick (och bord närmare scenen), men eftersom jag åkte dit ensam så skippade jag den.😏Jag trodde jag skulle vara den enda som inte kom dit med någon, men det var jag inte, vi var ganska många faktiskt😊. Jag tycker inte att det ska hindra en från att göra saker bara för att man inte får någon med sig. 

Jag var inte ensam där om man säger så😀
Under middagen uppträdde ett jazzband och jag hann höra ett par låtar innan de packade ihop.
Innan Al Pacino steg upp på scen hölls en auktion där man kunde bjuda på olika originalfilmaffischer med Al Pacinos autograf, tavlor och andra filmgrejer.
1,5 timmar efter att jag kom till evenemanget var det äntligen dags för intervjun med Al Pacino. När han klev upp på scen kände jag knappt igen honom, vem är den där gubben tänkte jag?, men så är han 83 år också.😏

Han var väldigt bra på att berätta och verkar vara en väldigt sympatisk person. Det var väldigt intressant att lyssna till när han berättade både om sin karriär och uppväxt.
I informationspaketet jag fick skulle intervjun pågå i 70 minuter men han höll låda i 90, inte mig emot😊. Företaget som ordnade evenemanget, Experience with, verkar ha haft besök av många hollywoodkändisar (Sylvester Stallone, Robert De Niro, Schwarzenegger ...), så jag skulle inte tveka att gå på något av deras evenemang igen om de bjuder på någon intressant gäst.
På lördag träffade Steve och jag Cecilia och Björn för middag på den franska köttrestaurangen Bordelaise i Tooting Market.

Vi började dock med ett par obligatoriska fördrinkar på två olika barer på marknaden.
Jag älskar atmosfären på Tooting Market.
En variant av French 75
Maten på restaurangen var väldigt god, till och med Steve var nöjd. Han blev ännu nöjdare när han såg att de har 2 för 1 på kött tisdagar och onsdagar så det blir nog ett nytt besök snart.😉
Efter middagen stannade vi för ännu ett par drinkar i en av barerna (saknas inte utbud av barer på marknaden). Steve som måste upp 5.30 följande morgon för att jobba åkte dock hem lite tidigare än mig.😏


Nej, nu ska jag fortsätta titta på Netflix-serien The Diplomats (Diplomaterna) som jag började på i går. Är inte så jätteintresserad av politiska serier eller filmer men den här är faktiskt riktigt bra. 

Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...