20 april 2023

Fotoutställning x 2

I går hann jag med hela två fotoutställningar. Jag gillar fotokonst och blir alltid lite inspirerad att använda min riktiga kamera oftare än bara på resor.

Efter träning och lunch tog jag bussen in till stan för Sony World Photography Awards på Somerset House. Tävlingen består av fyra tävlingsområden, så även icke professionella fotografer kan delta.

Den här bilden har inget med fotoutställningen att göra, jag tyckte bara att rabatten var fin och kunde inte hålla mig från att ta ett foto😊

Det fanns många fina alster på utställningen.
Efter Somerset gick jag över Waterloo bridge för nästa utställning som låg i Southbank Centre. Jag hade fått tips om den här utställningen av min bror när han var här på besök. 
Utställningen heter "Aladdin Sane: 50 Years Exhibition" och fördjupar sig i fotografen Brian Duffys skapande av det ikoniska fotot med blixten till David Bowies album Aladdin Sane.

Angela var också intresserade av utställningen så vi möttes utanför centret.
En eller flera av de här bilderna skulle jag gärna ha på väggen.
Det var väldigt intressant att se alla bilderna och läsa historien bakom hur bilderna kom till och vad fotografen tänkte.
Jag avslutar med ett recept på en tacotårta som jag gjort ett par gånger nu och som är väldigt god. Jag hittade receptet på den här bloggen. Jag gjorde min tårta på lågkolhydrattortillas men ni kan naturligtvis använda vanliga om ni vill.
Tacotårta 
4-6 port

1 förp med 6 st tortilla (stora)
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
100 g philadelphia
1 dl grädde
150 g majs (kan uteslutas om man inte gillar)
1/2 burk chunky salsa
salt & peppar
ca 150 g riven ost
svarta oliver

Topping:
1 dl crême fraiche
2 msk majonnäs
1 dl riven ost
2 st pressade vitlöksklyftor

Blanda samman toppingen i en skål. Stek färsen och smaksätt med tacokryddan. Rör ner philadelphia, grädde, salsa och majs. Låt puttra samman och smaka av med salt och peppar.

Lägg ett tortillabröd på bakpappersklädd plåt eller i en lämplig ugnsform och bred på 1/3 av fyllningen och lite ost. Lägg på ett bröd till och upprepa osv. Avsluta med ett lager tortillabröd överst och bred toppingen på.

Gratinera i ugnen, 200 C, 20-25 min. Låt svalna något och skär dem i tårtbitar. Servera med valfria tacotillbehör och en sallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...